يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : سه شنبه 23 مهر 1392
کد 99

زندگی کردن با معلولیت و بلایای طبیعی پيام مديرکل يونسکو به مناسبت روز بين‌المللي کاهش بلايا

مديرکل يونسکو به مناسبت روز بين‌المللي کاهش بلايا پيامي را با عنوان "زندگي کردن با معلوليت و بلاياي طبيعي" (13 اکتبر 2013) ارايه کرده است.
پيام مديرکل يونسکو به مناسبت روز بين‌المللي کاهش بلايا

مديرکل يونسکو به مناسبت روز بين‌المللي کاهش بلايا پيامي را با عنوان "زندگي کردن با معلوليت و بلاياي طبيعي" (13 اکتبر 2013) ارايه کرده است.

ايرينا بوکووا در اين پيام آورده است: همه مي‌دانيم که بلايا از نظر تعداد، پيچيدگي، دامنه و ظرفيت تخريب رو به افزايش است. به علاوه، همه مي‌دانيم که با وجودي که نمي‌توانيم از بلايا پيشگيري کنيم، اما مي‌توانيم ميزان تأثيرگذاري آنها را کاهش دهيم.
وي گفت: لازمه اين کار، تفکر بلندمدت است. در راه دستيابي به اين هدف، سيستم‌هاي هشدار به موقع و تلاش‌هاي انساني اهميت زيادي دارد، اما با وجود اين براي تقويت و تحکيم مقاومت بايد بر آسيب‌ها و مخاطرات مربوط نيز تمرکز کنيم. لازم است تا موضوع کاهش خطر بلاياي طبيعي در طرح‌هاي توسعه و راهبردهاي مشارکت‌محور گنجانده شود، ضمن اين‌که بايد به مسيله آموزش و پرورش نيز توجه بيشتري شود زيرا آموزش نقش مؤثري را در حفظ و نگهداري جان‌ها در شرايط پس از بروز حالت‌هاي فوق‌العاده دارد.
مديرکل يونسکو در ادامه آورده است: در اين مورد، افراد معلول بايد در همه برنامه‌ريزي‌ها همواره در ذهن ما باشند. اين زنان و مردان که حدود 650 ميليون نفر هستند و به طور تقريبي ده درصد از کل جمعيت جهان را شامل مي‌شوند، اغلب در چرخه مديريت بلايا، به‌ويژه در يا مرحله رويارويي با بلايا، ناديده گرفته شده‌اند و به ندرت آنها را عناصري تأثيرگذار و قابل اهميت مي‌دانند و اين در حالي است که معلولان اغلب بيش از ديگران در معرض خطرند. در اين مسير بايد از کنوانسيون سازمان ملل در مورد حقوق افراد معلول راهنمايي بگيريم و بهره ببريم. به موجب اين کنوانسيون اين حق براي معلولان در نظر گرفته شده که در امور امدادرساني پس از وقوع حادثه، امدادهاي فوري و راهبردهاي کاهش خطر بلايا همواره مد نظر باشند، مشارکت داده شوند و از مزاياي اين اقدام‌ها بهره گيرند.
وي تاکيد کرد که بلايا را بايد به عنوان فرصتي براي به چالش‌کشاندن و رويارويي با تعصب و تبعيض دانست، ضمن آن‌که با تضمين مشارکت‌دادن همه زنان و مردان، بايد آن را فرصتي براي تحکيم پيوندها و ايستادگي در مقابل خطرها نيز دانست. بزرگسالان و کودکان معلول، نقشي مهم در تقويت و تحکيم مقاومت در شرايط قبل و بعد از بروز بلايا دارند.
بوکووا گفت: فعاليت‌هاي يادشده بايد حمايت از ميراث و بيان‌هاي فرهنگي را هم شامل شود. تجربه يونسکو در حمايت از کارناوال Jacmel در هاييتي در شرايط پس از زلزله نشان از قدرت ميراث معنوي به عنوان منبعي از قدرت و استقامت در کمک به بهبود جوامع دارد. علم، فن‌آوري و مهندسي هم نقشي مهم در بسيج دانش مورد نياز براي حمايت بهتر از معلولان دارد. رسانه‌ها نيز براي تسهيل جريان اطلاعات ميان افراد معلول و عاملان فعاليت‌هاي بشردوستانه در شرايط بروز بلايا نقشي مهم دارند. به مناسبت اين روز جهاني، يونسکو در کنيا اقدام به ايجاد مجمعي ملي از راديوهاي محلي نموده است تا زمينه را براي تعامل ميان کارگزاران رسانه‌اي محلي و فعالان اجتماعي براي به اشتراک‌گذاردن دانش و تجربيات فراهم کند.
وي اضافه کرد: آموزش بايد به عنوان اولويتي راهبردي در نظر گرفته شود. به همين دليل است که يونسکو به دنبال بهينه‌سازي و فراگيرساختن برنامه‌هاي مربوط به کاهش خطر بلايا در مدارس جهان است. علاوه بر اينها، يونسکو به ايجاد يک پورتال اينترنتي اقدام کرده است تا به واسطه آن به معلولان امکان استفاده از حق خود براي دسترسي به بهترين دانش ممکن را براي حفظ جانشان بدهد. به عنوان مثال، يونسکو در پاکستان برنامه‌هاي عمل ايمني استان ويژه‌اي را براي مدارس طرح‌ريزي نموده که برمبناي نيازهاي معلولان تدوين شده است. لازمه اجراي اين برنامه‌ها، تدارکات سازماني ويژه‌اي است تا به واسطه آنها بتوان خطر بلايا را در سراسر نظام آموزشي کشور به يک ميزان کاهش داد.
وي در ادامه تاکيد کرد: جوامع اگر فراگير نباشند نمي‌توانند مقاوم باشند. در اين روز بين‌المللي کاهش خطرهاي بلايا، من از همه دولت‌ها و فعالان مربوط مي‌خواهم تا براي ادغام مسيله معلوليا و توجه به نيازهاي آنان در همه فعاليت‌هاي مرتبط با کاهش خطرهاي بلايا تشريک مساعي کنند.