مدیر بحران شهرداری کلانشهر تبریز گفت : با تحت پوشش قرار دادن مدارس، بیمارستان ها، کارخانجات و مراکز عمومی و تجاری در تلاش هستیم تا مدیریت بحران را جامعه محور کنیم .
به گزارش روابط عمومی مدیریت بحران کلان شهر تبریز ؛ مسعود حسن نژاد در دیدار با معاون فرهنگی واجتماعی شهردار تبریز ضمن تأکيد برارتقاي مديريت بحران در شهر تبریزو آشنايي خانواده ها و شهروندان با مقوله ارزيابي خطر گفت: با توجه به اينکه شهر تبریز با مخاطرات بسياري مواجهه است مهمترين اقدام و راهکار ارتقاي ايمني شهر، تحقق مديريت بحران جامعه محور است.
وی آموزش همگانی را موثرترین و بهترین راه در کاهش اثرات بلایای طبیعی دانست و گفت: مردم با آشنایی و گذراندن دوره های آموزشی عمومی و تخصصی کمک های اولیه و امداد و نجات می توانند در برابر حوادث و سوانح جان خود و دیگران را نجات دهند و کمتر دچار آسیب دیدگی شوند .
وی افزود: : تمام برنامه ها ی مدیریت بحران شهرداری تبریز در طول سال به منظور افزایش میزان مشارکت شهروندان حول محورهای پیشگیری ، آمادگی ، مقابله و نیز هماهنگی و یکسانسازی اقدامات در سطح منطقه تنظیم شده است.
به گفته وي: تربيت و آموزش نيروهاي فعال مردمي براي حضور در حوادث احتمالي آن هم در منطقه اي كه زندگي مي كنند و با فرهنگ و آداب آن سازگار هستند، يك سرمايه اجتماعي است که باید از این سرمایه به نحو احسن استفاده شود .
وی با تاكيد بر گسترش آموزش هاي مردم محور، يادآور شد: اين آموزش ها بايد به دنبال حساس سازي افراد جامعه به موضوع بلاياي طبيعي، آگاهي بخشي آنان نسبت به اصول اوليه امداد و نجات، افزايش همنوايي گروهي و آماده سازي براي واكنش هاي صحيح در برابر بلاياي طبيعي باشد.
حسن نژاد تصریح کرد : تغيير رفتار مردم جامعه نسبت به موضوع حوادث، ترويج سياست هاي پيشگيرانه همانند گسترش فرهنگ بيمه و مقاوم سازي ساختمانهاي مسكوني از ديگر برنامه هايي است كه مي تواند در کاهش خسارت در زمان وقوع حادثه تاثیرگذار باشد .
وی ابراز اميدواري كرد: با گسترش تشكلهاي مردم نهاد و برنامه ريزي براي آموزش آنان بتوان بيش از گذشته ضمن استفاده از اين سرمايه اجتماعي در كاهش خساران مادي و معنوي حوادث ناشي از بلاياي طبيعي تاثير گذار بود.
به گفته مدیربحران شهرداری تبریز کارگروه تخصصی تشکل های مردم نهاد به زودی در مدیریت بحران شهرداری تبریز تشکیل خواهد شد چرا که این تشکل ها می توانند بهترین مرجع برای تهیه برنامه های مردم محور باشند .
مدیر بحران شهرداری تبریز با بیان اینکه مقوله مدیریت بحران در کشور مغفول مانده است ، درمورد سابقه تشکیل مدیریت بحران در کشورگفت : زلزله منجیل و رودبار در سال 69 وخسارات جانی ومالی فراوانی که به دنبال داشت باعث شد مسوولین امر به فکر تاسیس تشکیلاتی به نام مدیریت حوادث غیرمترقبه در کشور بیافتند واستارت این موضوع از آن زمان زده شد .
وی افزود: بعد از زلزله بم ودر سال 82 روند شکل گیری مدیریت بحران در کشور تشدید شد و شهرداری تبریز در این خصوص پیشگام سایر کلان شهرها بود .
وی ادامه داد : طرح تشکیل مدیریت بحران درسال 84 به مجلس رفت و در نهایت در سال 87 و به صورت 5 سال آزمایشی مصوب شد و یک سال دیگر نیز تمدید گردید .
دبیر نشست ادواری مدیران بحران کلان شهرهای کشور گفت: این لایحه قرار بود در پایان سال ۱۳۹۲ در راستای اصلاح ضعف ها و دائمی شدن سازمان مدیریت بحران کشور به مجلس ارائه شود که اینطور نشد و مجلس مجبور شد تا پایان سال ۱۳۹۳ ارائه آن را تمدید نماید ..
حسن نژاد ارائه این لایحه را برگشت به عقب در مدیریت بحران کشور دانست و افزود: تصویب این لایحه تکرار راه حل های ناکام گذشته است .
وی با اشاره به اینکه در لایحه جدید نقش شهرداری ها بسیا کمرنگ دیده شده است ، ادامه داد: نگرانی از بازگشت به تجربه مدیریت حوادث وزارت کشور در این لایحه وجود دارد.
مدیربحران شهرداری تبریز با اشاره به طولانی شدن ارائه لایحه سازمان مدیریت بحران کشور به مجلس گفت : سازمان مدیریت بحران کشور هم اکنون به صورت غیر قانونی فعالیت می نماید.
حسن نژاد افزود: من اعتقاد درام در کشور فعلا مدیریت بحران وجود ندارد .
دبیر نشست ادواری مدیران بحران کلان شهرهای کشور اظهار داشت: تبریز در سال 1386 به عنوان دبیرخانه دائمی مدیریت بحران کلانشهرها انتخاب شد وتا کنون 14 نشست در این خصوص برگزار کرده است .
مدیربحران شهرداری تبریز در پایان گزارش مفصلی از برنامه ها واقدامات این مدیریت در یک دهه اخیر به معاون فرهنگی واجتماعی شهرداری تبریز ارائه کرد..
بر اساس این گزارش مدیری بحران شهرداری تبریز در این دیدار مقرر شد در راستای عمل به دستور شهردار تبریز مبنی بر استقرار مدیریت هماهنگ و یک پارچه در مجموعه شهرداری و به منظور هدفمند ساختن برنامه های آموزش شهروندی، تفاهمنامه همکاری بین معاونت فرهنگی واجتماعی ومدیریت بحران شهرداری تبریز امضاء شود.