يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : يکشنبه 17 خرداد 1394
کد 672

هشدار پروفسور فریتز؛ تهدید سونامی برای هرمزگان و سیستان بلوچستان!

استاد و متخصص دانشکده تکنولوژی جرجیا آمریکا معتقد است: در منطقه مکران ایران،تاکنون هیچ گونه رکوردی در مورد وقوع زلزله و سونامی ثبت نشده و همین مساله نشان می دهد که شرایط برای وقوع زلزله در ایران بد تر و وخیم تر است.

استاد و متخصص دانشکده تکنولوژی جرجیا آمریکا معتقد است: در منطقه مکران ایران،تاکنون هیچ گونه رکوردی در مورد وقوع زلزله و سونامی ثبت نشده و همین مساله نشان می دهد که شرایط برای وقوع زلزله در ایران بد تر و وخیم تر است.

در حاشیه هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله پروفسور هرمن فریتز در گفتگو با خبرنگار (بحران نیوز)؛  در مورد موضوع زلزله و سونامی در ایران می گوید: زلزله بعنوان یک حادثه طبیعی اولویت مهم خطر ساز در ایران است و نسبت به سونامی بسیار خطر افرین تر بوده و ریسک بیشتری دارد، و از آنجایی که تهران یک کلان شهر محسوب می شود جمعیت زیادی در این شهر ساکن هستند و اگر حادثه ای رخ دهد به یک معضل ملی تبدیل شده و واقعا جاری نگرانی دارد.

وی در پاسخ به اینکه در حاشیه کنفرانس به موضوع سونامی خیر بودن ایران بحث شد گفت: در ایران مناطق سونامی خیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان است. در منطقه هرمز یک منطقه کشتیرانی است که در دریای عمان واقع بوده و در نتیجه اگر سونامی در دریای عمان و حاشیه هرمز رخ دهد یه فاجعه بزرگ رخ خواهد داد. که این حادثه می تواند روی بسیاری از مسائل از جمله کشتیرانی و امور بندرگاه ها و ...تاثیر بگذارد.

وی معتقد است: همچنین در سیستان و بلوچستان و هرمزگان جمعیت بسیار زیادی در مقایسه با کلان شهر ها ساکن نیست اما این از اهمیت موضوع نمی کاهد زیرا جان هزاران نفر را تهدید می کند.

استاد و متخصص دانشکده تکنولوژی جرجیا در ادامه می گوید: در جنوب پاکستان منطقه فرورانش مکران وجود دارد و احتمال وقوع سونامی در این منطقه بسیار بالاست. در این منطقه تاکنون بیش از 945 زمین لرزه و سونامی رخ داده و هنوز امکان وقوع زمین لرزه های بالای 8 ریشتر در این منطقه بسیار محتمل است.

اما در منطقه مکران ایران،تاکنون هیچ گونه رکوردی در مورد وقوع زلزله و سونامی ثبت نشده و همین مساله نشان می دهد که شرایط برای وقوع زلزله در ایران بد تر و وخیم تر است، چنین شرایطی احتمال وقوع زلزله های 8 ریشتری به بالا را در ایران ایجاد کرده که بالقوه از زلزله های پاکستان خطرناک تر خواهد بود.

اینکه تاکنون در جنوب غربی ایران (مرز مشترک پاکستان و دریای عمان) زلزله ای رخ نداده است، خبر از جمع شدن انرژی در این منطقه را می دهد. در خلیج عمان شکافی است که در قسمت غربی آن انرژی‌ها مسدود و متمرکز شده اند که اگر زلزله رخ دهد و در نتیجه سونامی، هرمزگان، عمان و امارات متحده در معرض خطر قرار می گیرند.