معاون عمران و توسعه امور شهري و روستائي وزير كشور از تصويب دستورالعمل تشكيل "ستاد مديريت بحران در شهرداري ها" در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران كشور خبر داد و گفت : اين دستورالعمل بزودي از سوي وزير كشور براي اجرا به استانداران ابلاغ مي شود.
به گزارش شهریار به نقل از سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، هوشنگ خندان دل با بيان مطلب فوق اظهار كرد : دستورالعمل تشكيل ستاد مديريت بحران در شهرداري ها به استناد ماده 55 قانون شهرداري و قانون تشكيل سازمان مديريت بحران كشور و آئين نامه اجرايي قانون مذكور و در راستاي شرح وظايف سازمان مديريت بحران كشور و سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور مبني بر حمايت، هدايت و نظارت بر شهرداريها و سازمانهاي تابعه با بهره گيري از تجارب متخصصين و كارشناسان حوزه مديريت بحران براي اجرا در شهرداريهاي كشور تهيه و تدوين شده است.
وي هدف اصلي از تهيه اين دستورالعمل را ايجاد ساختار سازماني براي اجراي وظايف قانوني شهرداريها در مراحل چهارگانه مديريت بحران وهمكاري و تعامل درون سازماني و برون سازماني با ساير سازمانها و دستگاههاي مرتبط به گونهاي كه شرايط ايمن و مناسب براي زندگي شهروندان تامين و منافع و ارزشهاي اساسي شهر حفظ شود، ذكر كرد.
خندان دل در ادامه ساير اهداف تدوين دستورالعمل تشكيل ستاد مديريت بحران در شهرداري ها را ايجاد وحدت رويه در خصوص مديريت بحرانهاي مختلف طبيعي و انسان ساخت در همكاري و تعامل با ساير دستگاههاي اجرايي ذيربط، مشخص نمودن وظايف شهرداريها در مراحل چهارگانه مديريت بحران در دو بخش وظايف مستقيم (اصلي) و غير مستقيم (همكار يا پشتيبان)، تدوين برنامه جامع براي كنترل شرايط اضطراري ناشي از وقوع سوانح در محدوده و حريم شهرها و تدوين راهكارهاي جلوگيري و كنترل حوادث ثانويه بعد از وقوع سوانح بزرگ در شهرها از جمله آتشسوزي و حوادث ناشي از مواد خطرناك برشمرد.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستائي وزير كشور اضافه كرد : به موجب اين دستورالعمل، در راستاي ايجاد تعامل درون بخشي و برون بخشي و همچنين برنامه ريزي و هماهنگي براي پشتيباني، تصميم سازي و پيگيري وظايف قانوني شهرداري در شرايط اضطراري ناشي از وقوع حوادث و سوانح طبيعي و انسان ساخت ستادي تحت عنوان "ستاد مديريت بحران شهرداري" تشكيل ميشود.
خندان دل با اعلام اينكه دبيرخانه ستاد مديريت بحران شهرداري بر اساس ساختار رده بندي جمعيتي تشكيل ميشود، افزود: در كلانشهرها، مراكز استان و شهرهاي با جمعيت بالاي 200 هزار نفر جمعيت، دبير ستاد با حكم شهردار منصوب و در ساير شهرها معاون خدمات شهري به عنوان دبير ستاد انتخاب ميشود و ساختار سازماني مديريت بحران شهر تهران از مفاد اين دستورالعمل مستثني و تابع ضوابط و آئين نامه خاص مربوطه مي باشد.
وي در ادامه گفت : به موجب اين دستورالعمل، به منظور انجام هماهنگي، هدايت و نظارت بر ستادهاي مديريت بحران شهرداريهاي كشور، دبيرخانه كشوري در معاونت امور شهرداري هاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور تشكيل خواهد شد.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستائي وزير كشور همچنين اعلام كرد : موضوع فعاليت ستاد مديريت بحران شهرداري در مراحل چهارگانه مديريت بحران شامل پيش بيني و پيشگيري، آمادگي، مقابله و بازسازي و بازتواني و در راستاي اجراي وظايف قانوني شهرداري، مطابق ماده 55 قانون شهرداري، در محورهاي آتش نشاني و خدمات ايمني، كنترل سيلابهاي شهري و تدفين اموات تعريف اجرايي ميشود.
وي در ادامه گفت : در راستاي اجراي كامل وظايف تعيين شده و پوشش مناسب خدمت رساني به شهروندان در شرايط اضطراري، كميته هاي تخصصي چهار گانه با عناوين كميته ايمني، آتش نشاني و امداد و نجات، كميته تدفين، كميته كنترل سيلابهاي شهري و كميته هشدار و اطلاع رساني؛ متناسب با سطح بندي جمعيتي تعيين شده با عضويت سازمانها و دستگاههاي مرتبط، زير نظر ستاد مديريت بحران در شهرداريها تشكيل خواهد شد.
خندان دل گفت : بررسي و تصويب نهايي بودجه، متمم بودجه، اصلاح و تفريغ بودجه شهرداري با لحاظ در سرفصل كلان بودجه اي در خصوص موضوع كاري ستاد مديريت بحران شهرداري بر عهده شوراي اسلامي شهرخواهد بود و دبير ستاد بايد ترتيبي اتخاذ نمايد كه برنامه و بودجه سالانه شهرداري درحوزه فعاليت ستاد تا پايان اسفند هر سال به تصويب شوراي معاونين شهرداري برسد.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستائي وزير كشور در پايان ابرازاميدواري نمود كه با تشكيل اين ستاد، نقش و جايگاه شهرداري ها در مديريت بحران تقويت و استحكام بخشي منطقي در نحوه رسيدگي به موضوعات حوادث غيرمترقبه در شهرداري ها ايجاد شود.