رييس سازمان مديريت بحران کشور از همکاري مشترک ايران و امور بشردوستانه سازمان ملل متحد براي برخورد با حوادث طبيعي خبر داد و گفت: به زودي تفاهمنامهاي را در زمينه همکاري مشترک با سازمان ملل امضا خواهيم کرد.
رییس سازمان
مدیریت بحران كشور خبر داد
گسترش همکاري هاي بشر دوستانه با سازمان ملل
رييس سازمان مديريت بحران کشور از همکاري مشترک ايران و امور بشردوستانه سازمان ملل متحد براي برخورد با حوادث طبيعي خبر داد و گفت: به زودي تفاهمنامهاي را در زمينه همکاري مشترک با سازمان ملل امضا خواهيم کرد.
مهندس حسن قدمی در دیدار معاون امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به همكاري هاي دوسال اخير سازمان مديريت بحران كشور و دفتر بشر دوستانه سازمان ملل در تهران گفت: برگزاري كارگاه هاي آموزشي و مانورهاي مشترك برنامه هاي قابل توجهي بوده است كه با هدف افزايش ظرفيت هاي آتي برگزار شد و اكنون به نظر مي رسد شرايط براي ايجاد دفتر ملي اوچا فراهم است.
وی افزود: با توجه به این اقدام ایران، هماهنگیهای لازم از سوی سازمان ملل متحد انجام شده بود و آنها تمایل به حضور در ایران و تبادل تجربیات کشور را داشتند. بنابراین در این جلسه تفاهمنامهای برای همکاری دو جانبه با ایران و سازمان ملل متحد جهت ارتقای همکاریها منعقد خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: بر اساس گفتوگوهایی که بین ایران و معاون امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران صورت گرفت، مقرر شد برنامههای آینده، ایجاد هماهنگیهای لازم در حوادث بینالمللی و حوادث خارج از کشور باشد. همچنین آموزشهای لازم برای امدادگران و نیروهای مدیریتی برگزار شود.
مهندس قدمی ادامه داد: همچنین چگونگی تسهیل برای کمکرسانی به حوادث خارج از کشور که به صلاحدید دولت و مسئولین انجام خواهد شد، از جمله برنامههایی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی و توافق قرار گرفت.
همچنین والری آموس معاون امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران نیز ضمن تشكر از كمك هاي بشر دوستانه جمهوري اسلامي ايران در كمك به آسيب ديدگان حوادث طبيعي اخير در منطقه نظير سيل پاكستان، سونامي ژاپن و قحطي سومالي گفت: جمهوري اسلامي ايران يكي از كشورهاي فعال در حوزه فعاليت هاي بشردوستانه در منطقه است.
آموس با اشاره به نقش هماهنگ كنندگي اوچا خاطرنشان كرد: ايجاد دفتر ملي اوچا در ايران مي تواند زمينه توسعه همكاري ها را فراهم آورد.
معاون امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران تصريح كرد: اميدواريم در اين سفر حوزه هاي كاري بيشتري را در همكاري با جمهوري اسلامي ايران بشناسيم و همكاري هاي مان را گسترش دهيم.
معاون امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران افزود: معتقدم میتوانیم از تجارب ایران برای رویارویی با بلایای طبیعی در داخل و خارج استفاده کنیم. چرا که ایران یک شرایط بسیار مهم برای سازمان ملل به شمار میرود که نه تنها در پاسخ به بلایای طبیعی بلکه در همه زمینهها میتوانیم همکاری مشترکی با ایران داشته باشیم.
آموس تصریح کرد: مقرر شده یک برنامه عمل با کشور ایران داشته باشیم که بر اساس آن مشارکتهای آینده برنامهریزی خواهد شد.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ارزیابی سازمان ملل از کشور ایران در مواجهه با بلایای طبیعی، گفت: متاسفانه ایران در معرض بلایای طبیعی زیادی بوده، لذا راهکاری جز تقویت سیستم پاسخگویی خود ندارد. اما معتقدم اقدامات زیادی را میتوان در این زمینه انجام داد و از حضور در سازمان مدیریت بحران کشور ایران خوشحال هستم.
وی خاطرنشان کرد: سازمان ملل متوجه شده که ایران سرمایهگذاریهای زیادی را در حوزه مدیریت بحران انجام داده است که این سرمایهگذاریها نه تنها در مورد اطلاعرسانی از بلایای طبیعی بوده، بلکه درباره ظرفیتسازی تکنیکی و فناوری نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.