مدیربحران شهرداری تبریزاز تشکیل اولین گروه داوطلب مدیریت بحران در اماکن تجاری کلان شهرتبریز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت بحران شهرداری تبریز، مسعود حسن نژاد با اعلام این خبر گفت: در راستای استقرار سیستم مدیریت بحران در اماکن عمومی وتجاری کلان شهر تبریز اولین گروه داوطلب مدیریت بحران در فروشگاه های زنجیره ای رفاه تشکیل گردید.
وی با اشاره به اینکه کلانشهر تبریز علاوه بر مخاطرات طبیعی در معرض مخاطرات انسانساز نیز قرار دارد، افزود:. با توجه به شرايط ساختاري، بافت فشرده و انبوه شهري، وضعيت معابر و امكانات و تجهيزات نيروهاي امدادرساني، در هنگام وقوع هر نوع حادثه ای كمكرساني در دقايق و ساعات اوليه در شهر تبریزبسيار دشوار است. لذا اين مردم هستند كه مي توانند به خود و ديگران كمك كنند و در صورتي كه اين افراد مجهز به دانش و مهارتهاي لازم باشند ميتوان انتظار داشت كه دامنه تلفات و خسارات محدود شود.
حسن نژاد تصریح کرد:اين موضوع مستلزم آموزش و آمادگي قبلي در مردم است كه ايجاد گروههاي داوطلب مديريت بحران در اماكن مختلف شهرتبریز و آموزش آنها يكي از راههاي ايجاد آمادگي در شهروندان می باشد.
وی با بیان اینکه در اين طرح در هر مجتمع تجاری يا عمومي شهر تبریز چند نفر از ساكنين و يا كاركنان داوطلب، گروه مديريت بحران را تشكيل داده و ضمن دريافت آموزشهاي لازم نسبت به انجام فعاليتهاي مرتبط بمنظور ارتقاء ايمني و كاهش مخاطرات محل كار و زندگي خود اقدام ميكنند، افزود: اين گروه پيش از بروز بحران و همچنين در زمان بحران مسئوليتهاي اوليه و مهمي را بمنظور كاهش اثرات بحران بر عهده خواهند داشت .
وی افزود: در همین راستا مدیریت بحران شهرداری تبریز با همکاری مسئولین فروشگاههای زنجیرهای رفاه و لاله پارک تبریز نسبت به استقرار سیستم مدیریت بحران در اماکن مزبور و نیز برگزاری دورههای آموزشی مدیریت بحران در این فروشگاهها نموده که بعد ازبرگزاری دورهای آموزشی مختلف اولین گروه داوطلب مدیریت بحران در فروشگاه زنجیره رفاه وشعبات آن تشکیل گردیده است.
مدیر بحران شهرداری تبریز به طرح استقرار سیستم مدیریت بحران در اماکن عمومی اشاره کرد و گفت: طبق برنامه زمانبندی شده در تمام اماکن مسکونی، تجاری و اداری شهر تبریزسیستم مدیریت بحران مستقر میشود.
حسن نژاد بیان کرد: براساس قانون در اماکن عمومی و پرتردد باید گروه مدیریت بحران ایجاد شود که برنامهریزیهای لازم برای اجرای این کار صورت گرفته و به صورت پایلوت در فروشگاههای رفاه ولاله پارک اجرا شده است.
وی افزود: شهروندان ساکن مجتمعهای مسکونی، کسبه فعال در مجتمعهای تجاری و کارکنان واحدهای اداری شرکت کننده در این طرح در دورههای آموزشی تحت عنوان آمادگی در برابر زلزله و ارتقای ایمنی محل زندگی و کار شرکت کرده و با اتکا به توان خود و بهرهگیری از ظرفیت هیئت مدیرههای گرداننده امور عمومی ساختمان، نسبت به اجرای برنامههای ایمنی در قالب ساختار مدیریت بحران اقدام خواهند کرد.
وی به وظایف این گروههای داوطلب اشاره کرد وافزود: گروه های داوطلب مدیریت بحران دراماكن مسكوني وتجاری در شرایط بحرانی وهمچنین قبل از وقوع بحران وظایفی را بر عهده خواهند داشت .
وی افزود: قطع شریان های آب، برق و گاز ، اطفاء حریق های قابل مهار، ایجاد امنیت جانی و مالی جهت آسیب دیدگان و بازماندگان ، امداد و کمک های اولیه برای آسیب دیدگان ، انتقال مراجعين به محل های تخلیه اضطراری و اسکان موقت ، اطلاع رسانی به نیروهای امدادی از وضعیت، تعداد و مشخصات افراد نیازمند به نجات از جمله وظایفی است که این گروههای داوطلب در هنگام وقوع هر نوع بحرانی بر عهده خواهند داشت .
مدیر بحران شهرداری تبریز به وظایف گروههای داوطلب در شرایط قبل از بحران نیزاشاره نمود وتصریح کرد: ارائه آموزش به همه ساكنين ، تحلیل و مديريت خطر، تهیه اطلاعات کلی و کلیدی از مکان ، ذخیره نمودن اقلام امدادی، دارویی و غذایی، اجرای تمرین و مانور در مکان به صورت دورهای از جمله مهمترین ماموریت محوله به این گروههای داوطلب می باشد.