يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : چهارشنبه 6 شهريور 1392
کد 50

در همايش آشنايي وآموزش شبيه سازي زلزله مطرح شد: نماينده سازمان ملل متحد در ايران و رييس سازمان مديريت بحران کشور بر همکاري بين المللي در کاهش تلفات و خسارات بلاياي طبيعي تاکيد کردند

رييس سازمان مديريت بحران کشور در آيين افتتاح همايش و کارگاه دو روزه آشنايي و آموزشي شبيه سازي زلزله گفت:جمهوري اسلامي ايران به دليل حضور دايم در مناطق آسيب ديده و متاثر از انواع حوادث و بلاياي طبيعي در کشورهاي پاکستان ، هاييتي ، سومالي و ژاپن به عنوان محور پاسخگويي به حوادث داخلي ، منطقه اي و فرامنطقه اي در دنيا معرفي شده است
در اين همايش كه با همکاری سازمان مدیریت بحران کشور و دفتر هماهنگی امور انسان دوستانه سازمان ملل متحد، دفتر جهانی غذا و گروه آمادگی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در مرکز آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه در حال برگزاري است ،حسن قدمی در سخناني اظهار داشت: برای کاهش خطرات و بلایای طبیعی چاره‌ای جز برنامه‌ریزی و پیشگیری قبل از وقوع حادثه نداریم و نباید منتظر وقوع حادثه‌ای باشیم تا درباره آن چاره‌ای بیندیشیم.
وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای حادثه خیز دنیاست، ‌افزود: کشور ایران در رتبه‌های اول حادثه خیز دنیا قرار دارد و برای کاهش تلفات و خسارات ناشی از بلایای طبیعی نیازمند هماهنگی با کشورها از طریق سازمان‌های بین‌المللی هستیم.
معاون وزير كشور به کمک‌های انسان دوستانه ايران اشاره  و خاطر نشان كرد:نباید به مسائل سیاسی آمیخته شود اعتقاد ما بر این است برخورد با بالایای طبیعی و کمک به کشورهای حادثه دیده باید بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی باشد و اگر امروزه در برخی کشورها نتوانستیم همکاری‌های مناسبی داشته باشیم به دلیل همین ملاحظات سیاسی بوده است. برای کمک به سیل زدگان پاکستان حدود 100 میلیون دلار تخصیص داده شد ولی به دلیل سنگ اندازی‌های قانونی از طرف مقابل نصف این مبلغ نیز هزینه نشده است.
حسن قدمي افزود: برای کمک‌های انسان دوستانه، افراد نباید مشکل ویزا و ورود به کشورهای دیگر را داشته باشند، تاکید کرد: کشوری که کمک می‌خواهد باید از افراد با آغوش باز استقبال کند و مسائل سیاسی را وارد کارهای بشردوستانه نکند. در عین حال سازمان‌های بین‌المللی نیز باید بر روی این مساله کار کنند.
قدمي با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران از طرف مجلس شورای اسلامی به عنوان متولی مقابله با حوادث طبیعی مشخص شده است، تصریح کرد: شورای عالی مدیریت بحران کشور به ریاست رییس جمهوری و وزرا و 15 دستگاه مختلف تشکیل می‌شود که این شورا بعد از شورای عالی امنیت ملی مهمترین شورا برای هماهنگی دستگاه‌هاست.
وی با بیان اینکه مانورهای مقابله با بلایای طبیعی نباید از قبل اطلاع‌رسانی شوند، افزود: در برگزاری مانورها نباید خودمان را گول بزنیم و اگر بخواهیم به درستی با حوادث مواجه شویم باید مانورها بدون اطلاع دستگاه‌ها و مردم باشد. اما متاسفانه حوادث شامل دو مجهول مکان و زمان هستند. اما متاسفانه در کشور ما برای برگزاری مانورها از دو الی سه ماه قبل تمام تمهیدات اندیشیده می‌شود و نیروها به حالت آماده باش در می‌آیند. در این حالت نمی‌توان به درستی پتانسیل مقابله با حوادث غیرمترقبه را سنجید.
وی با اشاره به مانور شبیه‌سازی زلزله که در اوایل مهرماه در کرمان برگزار می‌شود، گفت: باید در مانورها نقاط قوت و ضعف شناسایی شود و حوادث برای بهره‌برداری و مطالعات بیشتر مستندسازی شوند.
قدمی با اشاره به اینکه اگر در حوادث نیز مانند مانورها به سرعت عمل شود، شاهد موفقیت در این زمینه خواهیم بود، گفت: در یکسال گذشته حوادث متعددی از قبیل سیل و زلزله در کشور به وقوع پیوسته است و در این مدت شاهد زلزله در آذربایجان، خراسان، بوشهر و سیستان و بلوچستان بوده‌ایم و در دو سه هفته اخیر نیز در مناطق جنوبی کشور شاهد سیل بوده‌ایم که سازمان مدیریت بحران کشور این حوادث را مستندسازی کرده است و نتایج آن را عرضه خواهد کرد.
وی با اشاره به بازسازی مناطق آسیب‌دیده افزود: در بازسازی آذربایجان موفقیت خوبی داشته‌ایم به شکلی که حدود 19 هزار واحد مسکونی بازسازی شده‌اند البته این 19 هزار واحد مسکونی نیز آسیب صد در صد نداشته‌اند اما از آنجایی که برای کاهش خسارات نیاز به پیشگیری داریم صددر صد بازسازی کرده‌ایم.
اين گزارش مي افزايد در این مراسم محمد منور صفی الدین، نماینده یونیسف در ایران با قرائت پیامی از سوی نماینده سازمان ملل متحد در ایران گفت:‌ برنامه‌های سازمان مدیریت بحران ایران و چگونگی عملکرد آنها نسبت به بلایای طبیعی مورد توجه سازمان ملل بوده و ما سعی کرده‌ایم تمام گروه‌های ذینفع را در آسیا، آفریقا و غیره دور هم جمع کنیم و دست آنها را برای همکاری‌های بیشتر بفشاریم.
وی با بیان اینکه شبیه‌سازی زلزله در کرمان آغاز مهمی برای سازمان ملل متحد است ما اعتقاد داریم کسانی که در سطح ملی فعالیت می‌کنند تمام تلاش خود را کرده‌اند و تمام متخصص‌ها را گرد هم آورده‌اند و معتقدیم این آزمون‌ها نه تنها برای ایران بلکه برای کشورهای دیگر نیز باید انجام شود و ما همکاری خود را برای پاسخ به هر خطر احتمالی اعلام می‌کنیم و امیدواریم همکاری‌های بیشتری در این خصوص انجام شود