يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : چهارشنبه 30 مهر 1393
کد 487

توسط مديريت بحران شهرداري كلان شهر تبريز صورت گرفت

ترجمه كتاب ارائه راهكارهاي اصلي كاهش ريسك سوانح در شهرهاي بزرگ
رونمايي از ترجمه كتاب ارائه راهكارهاي اصلي كاهش ريسك سوانح در شهرهاي بزرگ

مهندس مسعود حسن نژاد مدير بحران شهرداري كلان شهر تبريز ضمن اعلام اين خبر گفت: با توجه به رشد سريع علم و افزايش مخاطرات طبيعي و انسان ساخت نياز به ترجمه كتابهاي تخصصي در زمينه كاهش ريسك سوانح روز به روز بيشتر احساس مي شود و در اين راستا مجموعه مديريت بحران شهرداري تبريز اقدام به ترجمه كتابي با عنوان ارائه راهكارهاي كاهش ريسك سوانح در كلان شهرها (مطالعه موردي شهر مترومانيلا در كشور فيليپين و كاتماندو در كشور نپال) نموده است.

وي افزود : يكي از مهمترين اهدافي كه باعث شد اين طرح مطالعاتي به صورت يك مجموعه ترجمه و تدوين گردد، به روز و كاربردي بودن نتايج اين تحقيقات در خصوص مديريت ريسك سوانح و به خصوص خطر زلزله مي باشد كه به جرات مي توان گفت كه نتايج آن مي تواند در بسياري از مناطق لرزه خيز كاربرد داشته باشد و بايد به صراحت اعلام نمود مطالعات زيادي در خصوص بحث مديريت خطر زلزله در مناطق مختلف جهان و كشور عزيزمان ايران انجام گرفته ولي بسياري از اين تحقيقات تكراري و تئوريكي بوده و طرح كاربردي و اجرايي را براي پيشگيري، آمادگي و مقابله صحيح با خطر زلزله ارائه ننموده است.

حسن نژاد در ادامه گفت: فرآيند ترجمه كتاب در دستور كار مجموعه مديريت بحران شهرداري تبريز قرار گرفته است و اين مجموعه علاوه بر ترجمه اين كتاب مجوزهاي لازمه را از انيستيتو بين المللي مديريت شرايط اضطراري (EMI) اخذ نموده است. همچنين وي خاطر نشان كرد: اين اثر در واقع يك گام به جلو بوده و توانسته راهكارهاي موثر را به صورت موردي در دو شهر با خطر زلزله بالا بر اساس مطالعات انجام يافته و با استفاده از نظرات متخصصين برجسته ارائه نموده است.

اين مقام مسئول همچنين افزود: ترجمه اين كتاب تجربه عملي توسط مجموعه مديريت بحران شهرداري تبريز مي باشد و اميد است با بهره گيري از نتايج اين تحقيق بتوانيم، مطالعات موثر و مفيدي را براي مناطق مختلف كشور از جمله ساير كلان شهرها انجام داده و با اجرايي نمودن اين تحقيقات از خسارت هاي احتمالي ناشي از خطر زلزله كاسته و شهرهايي ايمن و مقاوم داشته باشيم. در حقيقت اين كتاب مي تواند چراغ راه توسعه مديريت بحران در كلان شهرهاي كشور باشد.

مدير بحران شهرداري تبريز در خاتمه گفت: كتاب مزبور در واقع مطالعه علمي انجام گرفته توسط انيستيتو بين المللي مديريت شرايط اضطراري (EMI) جهت ارائه راهكارهاي مناسب براي مناطق پرخطر و آسيب پذير است كه از لحاظ خطر زلزله انجام شده است و كارشناسان مختلف از ساير كشورها و مناطق بخصوص در شهرهاي بزرگ و آسيب پذير از لحاظ خطر زلزله مي توانند از نتايج اين مطالعه استفاده نمايند. در كلان شهر تبريز با توجه به وجود گسل شمال تبريز و ساير گسل هاي فعال و همچنين وجود مناطق آسيب پذير بخصوص بافت هاي فرسوده، متخصصين سازمان ها، نهادهاي دولتي، متخصصين دانشگاهي، كارشناسان بخش خصوصي و ساير علاقمندان مي توانند نتايج اين مطالعه را بعنوان يك الگوي مناسب در طرح ها و پروژه هاي خود بكار گيرند.

لازم به ذكر است كتاب ارائه راهكارهاي كاهش ريسك سوانح در كلان شهرها به طور رسمي با حضور دست اندركاران انيستيتو بين المللي مديريت شرايط اضطراري (EMI) و شهرداري كلان شهر تبريز با برگزاري همايش نيمروزه رونمايي ميگردد.