يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : چهارشنبه 23 مهر 1393
کد 475

همزمان با هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی صورت گرفت

برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد فناوری‌های نوین در مدیریت بحران
برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد فناوری‌های نوین در مدیریت بحران

همزمان با هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی، کارگاه آموزشی کاربرد فناوری‌های نوین در مدیریت بحران در محل شهرداری تبریز برگزار شد.

دکتر بختیار فیضی زاده، کارشناس سیستم‌های اطلاعات جغرافیای، در این کارگاه، با تاکید بر بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در مراحل مختلف پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی در هنگام وقوع بلایای طبیعی، به معرفی سیستم‌های  GIS   پرداخت و گفت: امروزه در سیستم‌های نوین مدیرین بحران، استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي ياGIS نقش موثری در دستاورد عملياتهاي امداد و نجات دارد.

وی با تاکید بر این که اطلاعات یکپارچه، درست و به موقع، مهم‌ترین بخش از هر برنامه مدیریتی مهم و اضطراری موفق است، افزود:  سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS ) می‌تواند بخش مهمی از چاره سازی برای مسایل مربوط به مدیریت حوادث باشد.



وی دسترسی به نقشه قسمت‌های آسیب‌پذیر شهر را از مهمترین اقدامات در مرحله آمادگی پیش از بحران خواند و گفت: شناسایی محل گسلها و حریم آنها، شناسایی ساختمان های مقاوم در برابر زلزله در سطح شهر، مراکز تجمع جمعیت در ساعات مختلف شبانه روز، نقشه تراکم ساختمانها، نقشه راه های ارتباطی شهر، وضعیت بیمارستانهای شهر و نقشه محل ایستگاه های آتش‌نشانی، محل استقرار نیروهای انتظامی از مهم‌ترین الزامات مراحل آمادگی پیش از بحران است.

فیضی‌زاده متذکر شد: به کارگیری شبکه منسجم و یکپارچه اطلاعات از طریق GIS علاوه بر ارتقای سطح کارآمدی و اثر بخشی تصمیمات مدیران، امکان جمع آوری اطلاعات در همه زمینه‌ها را فراهم می‌کند.



این کارشناس سیستم‌های اطلاعات جغرافیای اظهار داشت: از مهمترین ویژگی هایی چنین شبکه ای که ضرورت آن را نیز تبیین می کند این است که اطلاعات در آن، محدود به زمان و یا مکان خاصی نخواهد بود.