مدیر بحران شهرداری كلان شهر تبریز افزود: منطقه 6 به دلیل نزدیک بودن به گسل شمالی مجموعه ای خطرپذیر است و لزوم راه اندازی پایگاه امداد و تجهیز منطقه شمالغرب تبریز به شدت احساس می شود.
مسعود حسن نژاد در جلسه مدیریت بحران با معاونان این منطقه اظهار داشت: علاوه بر قرار گرفتن در مسیر گسل شمالی، سیل خیز بودن غرب تریز و نیز وجود 85 هکتار بافت فرسوده در حوزه منطقه 6 اهمیت مدیریت بحران در این بخش از کلانشهر تبریز را دوچندان می کند.
وی تاکید کرد: پروژه های شهری باید پیوست پدافند غیرعامل داشته باشند وگرنه در مواقع بحران و حوادث غیرمترقیه به مشکل برخواهیم خورد.
حسن نژاد با تشریح وضعیت حوزه استحفاظی شهرداری منطقه 6 گفت: 120 هزار نفر جمعیت ساکن در منطقه شمالغرب تبریز، در قالب 35 هزار خانوار در 7 هزار و 430 هکتار اراضی این محدوده مستقر می باشند که شامل 12 هزار واحد تجاری، 45 مسجد، 110 هکتار فضای سبز و 82 مدرسه است.
وی با اشاره به وجود 26 پارک در شمالغرب تبریز، تاکید کرد: ضرورت دارد با بررسی و جمع بندی امکانات آنها بانک اطلاعاتی جامعی تهیه شود چراکه به هنگام وقوع هرگونه حادثه طبیعی، این مناطق برای اسکان اضطراری مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
مدیرعامل سازمان مدیریت بحران شهرداری تبریز با تاکید بر لزوم احداث دو سالن چندمنظوره در حوزه شهرداری منطقه 6 گفت: پارکهای منطقه برای اسکان 9 درصد از جمعیت این حوزه ظرفیت دارد و بقیه جمعیت باید در مدارس، مساجد و سالنهای ورزشی سایر ارگانها اسکان یابند.
وی از لزوم احداث یک باند فرود هلیکوپتر در مناطق ده گانه خبر داد و افزود: علاوه بر احداث سوله های دپوی اقلام امدادی، پیش بینی سکوهای استاندارد نصب چادر، محل درمان آسیب دیدگان، مرکز آتش نشانی، ساختمان اداری، پارک کودکان، آب انبار – نمازخانه و حمام و سرویس بهداشتی، نانوایی سیار و نگهبانی مورد نیاز است.
مسعود حسن نژاد همچنین اختصاص زمین 1000 تا 3000 متری برای ساخت پایگاه امداد و نجات در شمالغرب تبریز را ضروری خواند و گفت: راه اندازی این مرکز با همکاری هلال احمر، باعث تقویت مدیریت بحران منطقه می شود.
وی با بیان اینکه برای تجهیز مدیریت بحران مناطق باید بهترین ابزار لازم خریداری گردد تاکید کرد: در تهیه امکانات مورد نیاز توجه داشته باشید خرید نامناسب نکنید، برخی افراد ممکن است با هدف صرفه جویی در هزینه ها، کالاهای ارزان و بی کیفیت چینی بخرند که در مواقع ضروری به درد نمی خورد.
مدیر بحران شهرداری كلان شهر تبریز با اشاره به اینکه شیب تبریز از شرق به غرب است و بارش برف و باران موجب راه افتادن سیلاب در این حوزه می شود ادامه داد:خوشبختانه با اقدامات مناسب معاونت خدمات شهری و معاونت عمرانی، اصلاحات لازم انجام شده و برخی از موارد باقیمانده نیز در حال انجام است.