کلود کامپیوتینگ (Cloud Computing ) نوعی خدمات کامپیوتری است که در آن عرضه کننده گان آن انواع متنوعی از قابلیتهای سیستمهای اطلاعاتی و نرم افزاری را به مشتریان ارایه می دهند. زمانی که شما بتوانید نرم افزارها را بجای آنکه خریداری نمایید مشترک آنها شده و آنها را مستقیما بدون آنکه در کامپیوتر خودتان نصب شده باشند مورد استفاده قرار دهید در واقع در فضای کلود کامپیوتینگ قرار گرفته اید. ویژگی های اصلی کلود کامپیوتینگ عبارتند از:
ارایه توانایی ها به عنوان یک خدمت
ارایه خدمات نرم افزاری به صورتی قابل انعطاف و در مقیاس های متنوع
استفاده از اینترنت برای تهیه و ارایه بسیاری از خدمات نرم افزاری
طراحی برای ارایه به مشتریان بیرونی
اگرچه هزینه نوعی انگیزه بالقوه برای استفاده از این خدمات توسط شرکتهای کوچک است ولی بیشترین فایده برای آنها انعطاف پذیری این تکنولوژی است که نه تنها محدودیتهای ورودی را از میان بر می دارد بلکه به این سازمانها امکان رشد سریع را می دهد. سازمانهای بزرگ هم البته از کلود کامپیوتینگ استفاده های زیادی می برند. شرکتهايي نظير گوگل، آمازون و ياهو به همراه شرکتهاي قديميتري نظير Hewlett Packard، IBM، Intel و مايکروسافت از مدتها قبل ارایه این خدمات را شروع کرده اند ولی به نظر می رسد طی سالهای آینده این از جمله زمینه هایی است که سازمانها باید در مورد آن به تصمیم گیری استراتژیک بپردازند.
کلود کامپیوتینگ (Cloud Computing) آینده ای بسیار درخشان در زمینه مدیریت بحران خواهد داشت. در حقیقت این تکنولوژی بسیاری از سازمانها را از بابت خرید و نگهداری نرم افرارها و بدین ترنیب نگرانی از دست دادن آنها بواسطه بحرانهای احتمالی آسوده خاطر می سازد و آنها می توانند با پرداخت حق عضویت ماهانه متناسب با نیازهای خود دسترسی اینترنتی به نرم افزارهایی که این خدمات را ارایه می دهند داشته باشند. یکی دیگر از مهمترین جاذبه های این تکنولوژی در زمینه مدیریت بحران آن است که با داشتن این خدمات کاربران با هر نوع وسیله ای مانند کامپیوترهای دستی و حتی گوشی های تلفن همراه می توانند پردازشهای کامپیوتری انجام داده و تبادل اطلاعات مکانی نمایند. به همین دلیل به این تکنولوژی تکنولوژی همواره در دسترس (On Demand) نیز می گویند.