يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : چهارشنبه 29 مرداد 1393
کد 422

اسماعيل نجار : مشکل خاصي در مناطق زلزله زده ايلام وجود ندارد

اسماعيل نجار افزود: با توجه به پيش لرزه ها از جمله دو زلزله اي که با حدود 4 و 5 دهم و 4 و 9 دهم ريشتري روز قبل از زلزله 6 ريشتري در منطقه اتفاق افتاد، هشداري شد و همه مسيولان هم تلاش کردند اطلاع رساني دقيق و به موقع کنند تا مردم شب را در مناطق امن بگذرانند.
اسماعيل نجار در برنامه گفتگوي ويژه خبري دوشنبه شب شبکه دو سيما افزود: با توجه به پيش لرزه ها از جمله دو زلزله اي که با حدود 4 و 5 دهم و 4 و 9 دهم ريشتري روز قبل از زلزله 6 ريشتري در منطقه اتفاق افتاد، هشداري شد و همه مسيولان هم تلاش کردند اطلاع رساني دقيق و به موقع کنند تا مردم شب را در مناطق امن بگذرانند.
وي گفت: اين موضوع موجب شد زلزله اصلي تلفات جاني نداشته باشد و حدود 315 مجروح سرپايي داشتيم و تنها 5 مصدوم به بيمارستان منتقل شدند در حالي که اين زلزله حدود 6 ريشتري حدود 17 هزار واحد مسکوني را خراب کرده است.
نجار ادامه داد: از نخستين لحظات حادثه ، ستاد مديريت بحران استان به رياست استاندار تشکيل جلسه داد و ستاد مديريت شهرستان و از تهران با بالگرد به منطقه اعزام شدند.
وي گفت: همه تلاش کردند بهترين امداد و نجات در کوتاهترين زمان ممکن انجام شود.
معاون وزير کشور افزود: حدود 30 هزار تخته چادر براي اسکان موقت به منطقه وارد شد و همه ستادهاي معين استان هم جوار هم از جمله استان هاي کردستان ، کرمانشاه و خوزستان کمک کردند.
نجار گفت: به علت گرماي هوا در منطقه بيشترين مسيله، آب آشاميدني بود که اين کار انجام شد و در حال حاضر مشکل خاصي وجود ندارد و همه نيازهاي مردم برآورده مي شود.
وي افزود: حدود 90 پس لرزه اتفاق افتاده است و اين موضوع مردم را نگران کرده است.
نجار ادامه داد: گروه هايي براي برآورد خسارت اعزام شدند و دولت اعتبار لازم را براي بازسازي در اختيار قرار خواهد داد.
رييس سازمان مديريت بحران کشور گفت: در موضوع امداد و نجات 14 کارگروه وظايفي دارند که بايد انجام دهند.
نجار درباره نحوه برقراري امنيت در مناطق زلزله زده هم گفت: وظيفه سازمان مديريت بحران ، شناسايي ظرفيت هاي کشور و هماهنگي و استفاده مناسب از آن است که يک مقوله آن مربوط به مسايل امنيتي است.
وي ادامه داد: نيروي انتظامي هم وظايف امنيتي را بر عهده گرفته و مشغول انجام وظيفه در مناطق زلزله زده است.
نجار گفت: در بحث بازسازي و نوسازي مناطق روستايي در مجموع 5 ميليون و 500 هزار واحد مسکوني داريم که تا امروز يک ميليون و 750 هزار واحد مسکوني ساخته شد.
بنا بر اين گزارش رييس سازمان امداد و نجات هلال احمر هم در ارتباط تصويري از ايلام با اين برنامه گفت: 77 مورد اين منطقه لرزيد که 6 مورد آن پيش لرزه و بقيه آن زمين لرزه و پس لرزه بود.
پيرحسين کوليوند افزود: بلافاصله توسط نيروهاي امداد، عمليات اصلي جستجو و نجات انجام شد و خوشبختانه خسارت جاني نداشتيم و حال همه مصدومان هم خوب است و چند نفري هم که بستري هستند به زودي مرخص مي شوند.
وي گفت:3 فروند بالگرد در منطقه مشغول فعاليت در مناطق زلزله زده هستند و مايحتاج زلزله زدگان فراهم شده است.
کوليوند افزود: اکنون 23 دستگاه خودرو نجات و آمبولانس در اين مناطق مستقر هستند و مهمترين دغدغه موضوع اسکان است و تلاش مي کنيم آن را حل کنيم.
وي گفت: حدود 55 هزار بطري آب آشاميدني وارد منطقه زلزله زده شد و 21 هزار قوطي کنسرو غذا در حال توزيع است.
رييس سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: تاسيسات آسيب ديده بازسازي شد و تنها بخشي از موضوع اسکان اضطراري باقي مانده است که به زودي انجام خواهد شد.
استاندار ايلام نيز در ارتباط تصويري از اين استان با برنامه گفتگوي ويژه خبري شبکه دو سيما گفت: اسکان اوليه زلزله زدگان انجام شده است سپس با بررسي بنياد مسکن براي بازسازي منازلي که قابل سکونت نيست اقدام مي شود.
محمدرضا مرواريد افزود: اکنون مناطق زلزله زده از جمله "آبدانان" و "مورموري" برق و آب دارند.
وي گفت: به اندازه کافي آب آشاميدني و غذا وجود دارد و از اين نظر کمبود نداريم اما شايد در زمينه توزيع با مشکلاتي مواجه باشيم که به زودي حل مي شود.
مرواريد افزود: روستاهايي که خانه هايشان با نظارت بنياد مسکن ساخته شد پس از زلزله سالم مانده بود و خانه هايي که به صورت متفرقه ساخته شده بود دچار مشکل شد لذا از هموطنان مي خواهم مقررات ساخت و ساز را رعايت کنند.
وي گفت: به مسکن هاي مهر شهر "آبدانان" هم خسارت زيادي وارد شد.
رييس مرکز حوادث و فوريت هاي پزشکي کشور نيز در ارتباط تلفني با اين برنامه گفت: از زماني که اعلام شد زلزله اي به بزرگي 6 و يک دهم ريشتر اتفاد افتاد سريع تيم ارزياب بهداشتي به منطقه اعزام شد.
آقاي صابري نيا افزود: اورژانس پيش بيمارستاني و بيمارستان هاي استان فعال شدند و کارگروه بهداشت و درمان فعاليت خود را آغاز کرد و بر اساس برنامه از پيش تعيين شده حدود 15 آمبولانس و 4 اتوبوس آمبولانس از استان هاي خوزستان و کرمانشاه به منطقه زلزله زده اعزام شد.
وي گفت: خوشبختانه فوتي نداشتيم و تعداد مجروحان به نسبت بزرگي زلزله کم بود.
صابري نيا افزود: برنامه ها در دو بخش درمان و بهداشت است که در بخش درمان با همکاري سازمان امداد و نجات هلال احمر ، بخشي از بيماران، سرپايي درمان شدند و در مجموع 5 بيمار در بيمارستان بستري و 310 بيمار ديگر پس از درمان مرخص شدند.
وي ادامه داد: در بخش بهداشت و درمان در سه زمينه بهداشت بيماري هاي واگير ، بهداشت محيط و بهداشت بيماري هاي خاص بررسي کرديم و 447 مورد زنان باردار هم تحت نظر قرار گرفتند و 13 مورد تحت مراقبت اوليه و يک مورد به خاطر استرس ناشي از زلزله مراقبت ويژه شد .
رييس مرکز حوادث و فوريت هاي پزشکي کشور گفت: نظارت بر اسکان موقت و مراقبت از بيماري هاي انتقال از راه آب و مدفوع از ديگر اقدامات است و کارگروهي هم از نظر رواني ، مردم را مراقبت مي کند.
صابري نيا افزود: اکنون 8 آمبولانس و 4 اتوبوس آمبولانس در منطقه در آماده باش هستند و حضور دارند.