نهادهاي سازمان ملل به منظور جلوگيري از بروز بحرانهاي غذايي، خواهان تقويت سياستهاي مقابله با خشکسالي در سطح ملي هستند
بسيج نهادهاي سازمان ملل براي
مبارزه با خشکسالي نهادهاي سازمان ملل به منظور جلوگيري از بروز بحرانهاي غذايي، خواهان تقويت سياستهاي مقابله با خشکسالي در سطح ملي هستند
چهار نهاد سازمان ملل شامل سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سازمان جهانی هواشناسی (WMO)، کنوانسیون بیابانزدایی سازمان ملل و برنامه دهه آب سازمان ملل برای توسعه ظرفیت، "ابتکار سیاستهای ملی مدیریت خشکسالی" را راه انداختهاند.
هدف از این پروژه، طراحی سیستمهای هشدار زودهنگام و تدابیر خنثیکننده است که ممکن است، شامل کمک به کشاورزان برای تغییر برنامه کاشت محصول به منظور تطبیق با کمبودهای آب باشد.
این نهادها قصد دارند تا پایان سال 2013 کارگاههای منطقهای را در چهار منطقه شامل شرق اروپا، آسیا اقیانوسیه، آمریکای لاتین و کارائیب برگزار کنند.
بر اساس اعلام فائو، خشکسالیها عامل مرگ و جابجایی بیشتری نسبت به سیلها یا زلزلهها هستند از این رو مخربترین بلای طبیعی در جهان به شمار میروند.
آن توت ویلر - معاون مدیرکل فائو - در نشست پنج روزهای که با شرکت دانشمندان، سیاستمداران و نهادهای توسعه در ژنو برگزار شد، اظهار کرد: باید ظرفیت ملی به منظور آمادگی در برابر خشکسالی افزایش یابد.
تا زمانیکه به چنین سیاستهایی روی نیاوریم، با چشمانداز تکرار فجایع انسانی و به خطر افتادن امنیت غذایی جهانی بر اثر خشکسالی روبرو میشویم.
آمریکا در سال 2012 با بدترین خشکسالی به وقوع پیوسته از دهه 1930 در این کشور، روبرو شد که موجب شد قیمتهای غلات به رکورد بالایی برسند. خشکسالی در چند سال گذشته در منطقه شاخ آفریقا و ساحل و همچنین چین، روسیه و جنوب شرق اروپا بروز کرده است.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در دسامبر گذشته با اشاره به متداول شدن تغییرات آب و هوایی، عنوان کرده بود که محصولات کشاورزی در هیچ نقطه از جهان از خشکسالی در امان نماندهاند.
به گزارش رویترز، با این همه دولتها برای اقدام در برابر خشکسالی همواره عملکرد کندی داشتهاند و برخلاف بلایای طبیعی دیگر، در این زمینه واکنش تدریجی دارند.