يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : سه شنبه 31 تير 1393
کد 393

مطلب وسیله ژاپنی زلزله را قبل از وقوع پیش بینی می کند

یک شرکت ژاپنی نوعی وسیله خانگی تولید کرده است که به اندازه یک کتاب جیبی کوچک است و می تواند زلزله را تا چند ثانیه قبل از وقوع پیش بینی و اعلام نماید.
یک شرکت ژاپنی نوعی وسیله خانگی تولید کرده است که به اندازه یک کتاب جیبی کوچک است و می تواند زلزله را تا چند ثانیه قبل از وقوع پیش بینی و اعلام نماید.

این وسیله از شبکه و داده های سیستم هشدار پیش از وقوع ایجاد شده توسط سازمان هواشناسی ژاپن که از طریق اینترنت در دسترس است استفاده کرده و به محض دریافت علایم لازم شروع به شمارش معکوس با صدای بلند می نماید که نشان می دهد تا وقوع زمین لرزه چند ثانیه باقی مانده است.

شرکت تجهیزات ایمنی سان شاین (Security firm SunShine Co. Ltd) می گوید این وسیله به مردم زمان لازم برای پناه گرفتن در مکانی امن (زیر میزها)، خاموش کردن لوازم گازی و آتش زا و یا دور شدن از لوازم خانگی که ممکن است بالقوه خطرناک باشند را می دهد.

این اطلاعات همچنین از طریق رادیو و تلوزیون نیز پخش شده و به تلفن های دستی که به زودی وارد بازار می شوند و دارای امکانات دریافت این نوع اطلاعات هستند نیز ارسال خواهند شد.

شرکت مذکور امیدوار است که دستگاه ای کیو گارد (EQGuard) که به زودی وارد بازار می شود بخصوص برای کسانی که در حال تماشای تلوزیون نبوده و یا به رادیو گوش نمی کنند مفید باشد.

آقای کازو سازاکی رئیس این شرکت معتقد است که در ژاپن نزدیک به 51 میلیون خانوار وجود دارند و انتظار می رود که حداقل 20 درصد از آنها این وسیله را خریداری نمایند.

ژاپن کشوری است که در آن بیش از 20 درصد زلزله های بزرگتر از 6 ریشتر جهان در آن بوقوع می پیوندند.

ای کیو گارد به محض دریافت امواج اولیه زلزله و یا امواجی که منجر به تخریب نمی شوند ولی سرعتشان بیشتر از امواج تخریبی است شروع به اعلام هشدار می نماید.

این هشدارها معمولا 10 تا 20 ثانیه قبل از شروع لرزش زمین می باشند ولی در مواردی که فرد به کانون وقوع زلزله بسیار نزدیک باشد این مدت بسیار کوتاه تر بوده و یا حتی ممکن است اصلا وجود نداشته باشد.

بر اساس نظر انجمن صنایع الکترونیک ژاپن که یک سازمان نظارتی است و به بررسی محصولات الکترونیک می پردازد داده های سازمان هواشناسی ژاپن که مبنای این وسیله هستند برخی اوقات درست نبوده و ممکن است منجر به ترس و وحشت بی مورد شوند.

یوشینوری سوگی هارا رئیس پروژه هشدار اضطراری زلزله ژاپن (Emergency Earthquake Alert and Trial Project) معتقد است که این سیستم دچار اشتباه می شود و بنابر این 100 درصد دقیق نیست. این وسیله در مواردی شروع به اعلام هشدار کرده در حالی که هیچ زلزله ای رخ نداده است. البته ایشان اضافه می کنند که ارزش اطلاعات قبل از شروع زلزله بسیار زیاد است و کسانی که معتقد به ارزش بالای این نوع اطلاعات هستند باید این وسیله را خریداری و جان خود را در صورت وقوع زلزله نجات دهند.

ژاپن قبل شروع به ارایه این نوع اطلاعات زلزله به نیروهای اورژانس، سایت های ساختمان سازی و مراکز هدایت قطارها نمود ولی از ارایه آن در سطح گسترده به منظور جلوگیری از ایجاد ترس و وحشت خودداری نمود.
زلزله ای با بزرگای 7.3 درجه ریشتر در سال 1995 مرکز ژاپن را لرزاند که بر اثر آن 6400 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از 100 میلیارد دلار خسارت ببار آورد. در سال 2004 زلزله ای به قدرت 6.8 ریشتر منطقه نیگاتا در شمال ژاپن را لرزاند که منجر به کشته شدن 40 نفر و مجروح شدن بیش از 3000 نفر گردید.

این مطلب ترجمه مطلبی با همین عنوان به قلم اولیور فابر است که توسط خبرگزاری رویتر منتشر شده است.