گوگل قابلیت جدیدی را به بخش در حال توسعه خود در زمینه نقشه ها افزوده است که در تکمیل تکنولوژی های دیگر گامی به پیش برای جستجو و دیدن نقشه و بطور همزمان تصویر 360 درجه ای از مکان مورد نظر است.
گوگل قابلیت جدیدی را به بخش در حال توسعه خود در زمینه نقشه ها افزوده است که در تکمیل تکنولوژی های دیگر گامی به پیش برای جستجو و دیدن نقشه و بطور همزمان تصویر 360 درجه ای از مکان مورد نظر است. این قابلیت که در حال حاضر به طور آزمایشی برای برخی از شهرهای بزرگ آمریکا مانند لوس آنجلس، سانفرانسیسکو و نیویورک ایجاد شده است اگر چه ابزاری است که کاربردهای عمومی زیادی می تواند داشته باشد ولی یقینا برای برنامه ریزی و مدیریت بحران در زمینه های پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی کاربردهای فوق العاده زیادی در پی خواهد داشت و دست اندرکاران مدیریت بحران را قادر خواهد ساخت که نه تنها نقشه بلکه تصویر کامل و قابل مانوری از محل و منطقه مورد نظر خود نیز داشته باشند. البته این خدمت جدید به نوبه خود مدیون دوربین هایی است که قادرند تصاویر 360 درجه ای بگیرند. این دوربینها که می توان آنها را به آسانی بر روی وسایل نقلیه عمومی و نیروهای انتظامی و مانند آنها نصب کرد می توانند در فواصل مکانی و زمانی مشخص تصاویر را تهیه کنند. بنابر این امکان به روز سازی دایمی تصاویر نیز وجود خواهد داشت.
بدیهی است این تکنولوژی افق های جدیدی را برای آینده ای که در آن شما بتوانید با انتخاب هر نقطه دلخواه در شهرها تصویر ویدیویی و زنده مکان مورد نظر را نیز داشته باشید فراهم می کند. اگر چه این قابلیت بطور پراکنده هم اکنون نیز وجود دارد ولی فراهم آمدن در چارچوبی منظم، گسترده، در دسترس و قابل جستجویی مانند گوگل بخصوص دسترسی به نمایش های 360 درجه ای که در حقیقت مانند آن است که دوربین در دست خود شما است فراتر از آن چیزی است که اکنون وجود دارد.
به عنوان یک نمونه کابرد تصور کنید زلزله ای در یک شهر رخ داده است و شما با کمک یک یا چند وسیله نقلیه بتوانید تصاویر 360 درجه ای از وضعیت شهر تهیه و در این سیستم قرار دهید و آنگاه برنامه ریزان و تصمیم گیران بتوانند با دیدن آنها در محل کار خود از جزئیات حادثه آگاهی پیدا نمایند و با تکرار تصویر برداری در مقاطع زمانی مختلف روند بازسازی شهر را به صورتی سیستماتیک دنبال نمایند. این تصاویر برای برنامه ریزی و تصمیم گیری ارزششان کمتر از تصاویر ماهواره ای نیست اگر در مواردی بیشتر نباشد. نکته مهم این است که این تکنولوژی ها در حقیقت تکمیل کننده یکدیگر خواهند بود و در مجموع اطلاعات کاملتری در اختیار ما قرار می دهند.
با تشكر از دكتر علي عسگري