يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : يکشنبه 22 تير 1393
کد 381

مطلب نسخه اي از استاندارد 1600 در مدیریت بحران

انجمن حفاظت در برابر آتش آمریکا (The US National Fire Protection Association-NFPA) نسخه جدید استاندارد مدیریت بحران و سوانح و استمرار فعالیتها در شرایط بحرانی را منتشر نموده است.
انجمن حفاظت در برابر آتش آمریکا (The US National Fire Protection Association-NFPA) نسخه جدید استاندارد مدیریت بحران و سوانح و استمرار فعالیتها در شرایط بحرانی را منتشر نموده است. این نسخه که به نسخه 2007 نام گذاری شده است نسخه به روز شده ای است که آخرین بار در سال 2004 به چاپ رسید و اکنون توسط بسیاری از سازمانها و موسسات و مراجع دولتی در آمریکای شمالی و بسیاری از کشورهای دیگر به عنوان استاندارد مدیریت بحران در بخش های عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد. اولین نسخه این استاندارد در سال 1995 منتشر گردید که بیشتر شبیه به یک توصیه نامه بود. در نسخه ای که در سال 2000 با نگاه جامع تر به مدیریت بحران می نگریست بجای کلمه توصیه از واژه استاندارد استفاده گردید. در نسخه 2004 مدیریت بحران در بخش خصوصی که همان مدیریت استمرار فعالیتها در شرایط بحرانی است به آن اضافه گردید.

این استانداردها نحوه تهیه و محتوای انواع برنامه های مدیریت بحران (پیشگیری، آمادگی، واکنش و بازسازی) و همچنین روشهای اجرا، نگهداری و ارزیابی آنها را ارایه می نمایند. بسیاری از سازمانها و دولتها اکنون برای آنکه مطمئن شوند که برنامه های تهیه شده شان از استانداردهای لازم برخوردارند به این استاندارد ها متوسل می شوند.

نکته مهم در نسخه جدید این استاندارد آن است که بر خلاف نسخه های پیشین این نسخه با همکاری سازمانهای محتلف از جمله انجمن بین المللی مدیران بحران (IAEM) تهیه شده است و بنابر این شرایط پذیرش آن در سطح بین المللی افزایش یافته است. از نظر محتوایی استاندارد جدید بجای چهار فاز در مدیریت بحران موضوع 5 فاز را مورد نظر قرار می دهد که در آن علاوه بر پیشگیری و کاهش اثرات (Mitigation) مساله جلوگیری (Prevention) نیز گنجانیده شده است.

چنانچه در مطالبی در شماره های پیشین این مجله (http://disasterman.blogfa.com/post-11.aspx) در مورد استانداردهای صحبت گردید استاندارد سازی مدیریت بحران از اهمیت بسیار اساسی برخوردار است و کشورها همچنان که در حال پی ریزی سازمانها و نهادهای لازم برای مدیریت بحران هستند لازم است در این باره نیز تلاش نمایند. همانطور که ذکر شد در برخی از کشورها این استاندارد مبنا قرار گرفته و نسخه بومی آن تهیه شده است. زمان آن رسیده است که ما هم به استاندارد سازی این فعالیت در کشور بطور جدی تر بیاندیشیم.

شما می توانید نسخه کامل این استاندارد را در آدرس زیر بدست آورید.

http://www.nfpa.org