معاون هماهنگ كننده مناطق شهرداري تبريز از شناسايي نقاط سيل گير كلانشهر تبريز توسط كارشناسان مديريت بحران شهرداري تبريز خبر داد.
معاون هماهنگ كننده مناطق شهرداري تبريز از شناسايي نقاط سيل گير كلانشهر تبريز خبر داد.
"بيوك رئيسي" با اشاره به اصلاح سي و سه نقطه سيل خيز در تبريز اظهار داشت: كل نقاط سيل خيز شناسايي شده در كلانشهر تبريز 110 مورد مي باشد كه سي و سه مورد از آن نقاط اصلاح گرديده است.
معاون هماهنگي امور مناطق شهرداري كلانشهر تبريز با بيان اين مطلب كه پديده سيلاب به دليل گسترش در شهرهاي بزرگ چهره جديدي پيدا نموده است و تحت عنوان سيلاب شهري جايگاه جديدي را در مطالعات شهري باز نموده است گفت: شناخت مناطق سيل گير در مناطق دهگانه شهرداري تبريز گامي بلند در مديريت بهتر سيلاب هاي شهري است.
بيوك رئيسي اظهار داشت: شناخت اين مناطق با آدرس دقيق به مديران شهري كمك خواهد كرد تا اصلاح و ترميم اين مناطق را در دستور كار قرار داده و موجبات آرامش و امنيت رواني شهروندان را بوجود آورند.
رئيسي با اعلام اين مطلب كه شهرداري منطفه 7 تبريز با داشتن 19 نقطه سيل خيز بيشترين نقاط سيل خيز در بين مناطقه دهگانه تبريز را داراست اظهار كرد: گستردگي كلانشهر تبريز از يك سو و منتهي شدن آن به دامنه ارتفاعات و كوههاي اطراف از سوي ديگر سبب شده است كه روان آبهاي شهري گاهي به صورت سيلابي شديد خطراتي را براي ساكنين شهر ايجاد كند.
وي با اشاره به اين مطلب كه مسيل ها و كانالهاي داخل شهر علاوه بر روان آبهاي شهري بايد سيلابهايي كه از خارج شهر مي آيند را نيز هدايت نمايد، افزود: در اين زمينه تكميل مطالعات و آغاز عمليات اجرايي در خصوص مديريت استاندارد و صحيح روان آب هاي سطحي قبل از احداث شهركهاي سرريز جمعيتي و اقماري ضروري است.
وي با اعلام اينكه انسداد ورودي پل ها و از بين رفتن كارايي بخشي از كانالها و جداول به دليل عدم ترميم و لايه روبي و دفع زباله موجب آب گرفتگي و طغيان در موقع بارندگي مي باشد گفت: توسعه فضاي سبز و نهال كاري در نواحي بالادستي و حومه شهر مي تواند به ميزان موثري از شدت سيلابهاي درون شهري بكاهد و در زمينه مقابله با سيلابهاي شهري موثر واقع شود.
وي ادامه داد: در صورتي كه سيلابهاي خارج از شهر و حومه شهر قبل از ورود به شهر مديريت و كاناليزه شوند بخشي از مشكلات روان آبهاي سطح شهر كاهش مي يابد
رئيسي گفت: از ديگر اقدامات پيشگيرانه در مديريت سيلابها احداث رسوب گيرها و سازه هاي تاخيري و انحرافي در بعضي از بسترها و مسيرهاي شبكه هدايت آبهاي سطحي مي باشد.
وي در انتها افزود: به همت كارشناسان مديريت بحران شهرداري تبريز نقاط سيل گير تبريز شناسايي گرديده است كه اصلاح محل هاي سيل گير در برنامه كاري و اولويت پروژه هاي عمراني شهرداران مناطق دهگانه تبريز قرار گرفته است.
لازم به ذكر است براي تامين منابع مكفي اصلاح مناطق سيل گير و جذب اعتبار مورد نياز ، گزارشي به معاونت برنامه ريزي شهرداري كلانشهر تبريز ارسال شده است تا تامين منابع مورد نياز در بودجه سال 94 لحاظ شود.