يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : دوشنبه 16 تير 1393
کد 372

مطلب آموزش مدیریت بحران از طریق بازی های کامپیوتری

دفتر استراتژی بین المللی کاهش خطرات طبیعی بحرانهای سازمان ملل متحد (ISNDR) بازی کامپیوتری را طراحی و در اینترنت قرار داده است که علاقمندان می توانند آنرا به صورت آنلاین بازی نمایند و در عین حال که تفریح می کنند با خطرات و همچنین نحوه مدیریت آنها نیز آشنا شوند.
بازیهای کامپیوتری به میزان زیادی توسط کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرند. اگر چه در بسیاری از موارد جنبه تفریحی و تفننی بازیها بر جنبه های آموزشی آنها می چربد ولی کارشناسان و محققان آموزشی و تجربه نشان می دهد که بازی ها و از جمله بازیهای کامپیوتری در عین حال می توانند ابزارهای خوبی برای آموزش مسایل مختلف نیز باشند. استفاده از بازی ها برای آموزش خطرات و همچنین نحوه مقابله با آنها اگر چه خیلی گسترده نیست ولی دارای سوابقی می باشد. انواع زیادی از اسباب بازی ها و وسایل بازی را می توان در فروشگاهها یافت. افزایش آگاهی کودکان و نوجوانان در برابر خطرات ضمن آنکه دارای اثرات بلند مدت می باشد در کوتاه مدت نیز با توجه به اینکه آنها از جمله افراد و گروههای آسیب پذیر هنگام بحرانها هستند مفید می باشد.

اخیرا دفتر استراتژی بین المللی کاهش خطرات طبیعی بحرانهای سازمان ملل متحد (ISNDR) بازی کامپیوتری را طراحی و در اینترنت قرار داده است که علاقمندان می توانند آنرا به صورت آنلاین بازی نمایند و در عین حال که تفریح می کنند با خطرات و همچنین نحوه مدیریت آنها نیز آشنا شوند. این بازی به بچه ها نحوه ساختن روستاها و شهرهای مقاوم در برابر انواع مخاطرات طبیعی مانند سیل، زلزله، سونامی و غیره را یاد می دهد. بچه ها یاد می گیرند که تاثیر مخاطرات طبیعی بر انواع ساختمانها چگونه است و چطور تخلیه به موقع مردم می تواند جان آنها را نجات دهد. بازی مبتنی بر سناریوهای مختلف است که هر کدام از آنها 10 تا 20 دقیقه طول می کشند. گروه هدف این بازی بچه های بین 9 تا 16 سال است ولی هر کس دیگری نیز می تواند از آن بهره ببرد. بازی یک نفره است ولی بچه ها می توانند بطور دسته جمعی هم بازی کنند، بخصوص در محیط کلاس و در کنار معلم. هر کسی با یک کامپیوتر معمولی و دسترسی به اینترنت می تواند از این بازی استفاده نماید.

با توجه به اینکه بچه ها مهندسان، طراحان، معماران، معلمان و شهروندان آینده هستند یادگیری این مسایل در این سنین می تواند جوامع را در بلند مدت ایمن تر نماید.

در کنار این بازی طلاعات واقعی زیادی نیز قرار داده شده اند که علاقمندان می توانند برای آشنایی بیشتر با مخاطرات به آنها مراجعه نمایند. حتی کلیپ های ویدیویی واقعی نیز وجود دارند که افراد با تماشای آنها می توانند احساس بیشتری در مورد بازی به دست آورند.

اگر چه متاسفانه بسیاری از کودکان آسیب پذیر جهان به امکانات مورد نیاز برای استفاده از این بازی دسترسی ندارند ولی تا آنجا که از امکانات موجود برای آشنایی کسانی که دسترسی به آنها دارند استفاده شده است این کار ارزشمند می باشد.

با تشكر از دكتر علي عسگري