به منظور کاهش اثرات بحران و مدیریت صحیح آن و بهره گیری از پتانسیل های موجود در مکان های مختلف از جمله اماکن تجاری دوره های آموزشی براي مدیران و کارشناسان فروشگاه های زنجیره ای رفاه برگزار شد.
به گزارش واحد اخبار ، آمار و اطلاعات مديريت بحران شهرداري تبريز در اين دوره های آموزشی كه با حضور مدیران و كارشناسان فروشگاه های زنجیره ای رفاه تبریز برگزار گرديد مهندس مسعود حسن نژاد مدير بحران شهرداری کلان شهر تبریز طي سخناني، ضمن ارائه کلیات طرح استقرار سیستم مدیریت بحران در اماکن تجاری، اماکن اداری و اماکن مسکونی با خاطر نشان کردن اینکه کلان شهر تبریز علاوه بر مخاطرات طبیعی در معرض مخاطرات انسان ساز نیز قرار دارد و معضلاتی مانند تراکم جمعیتی، بافت فشرده و انبوه شهری، وضعیت ترافیکی و غیره منجر به تشدید آثار مخرب مخاطرات می شود خواستار بهره گیری از پتانسیل های موجود در مکان های مختلف از جمله اماکن تجاری به منظور کاهش اثرات بحران و مدیریت صحیح آن گردید.
وی افزود : در همین راستا مدیریت بحران شهرداری تبریز در نظر دارد با همکاری مسئولین مجتمع های تجاری به صورت پايلوت در فروشگاه های زنجیره ای رفاه و لاله پارک تبریز نسبت به استقرار سیستم مدیریت بحران در اماکن مزبور و نیز برگزاری دوره های آموزشی مدیریت بحران اقدام نماید.لازم به ذکر است با انجام برنامه ريزي و اقدامات لازم دستور العمل اجرايي استقرار سيستم مديريت بحران در اماكن مسكوني، تجاري و اداري توسط مديريت بحران شهرداري تبريز تدوين گردیده است. در اين راستا؛ مهندس مسعود حسن نژاد بيان داشت نظر به اينكه حوادث و بلاياي طبيعي بخصوص در اماكن مسكوني، تجاري و اداري ممكن است خسارات زيادي را به دنبال داشته باشد؛ لذا اين مديريت در نظر دارد با مشاركت صاحبان اماكن مزبور؛ اين طرح را اجرايي نمايد.
وي با اعلام اين خبر افزود: بر اساس قوانين موجود و به منظور ارتقاي توان شهروندان جهت مقابله با حوادث و بلاياي طبيعي، صاحبان كليه اماکن مسکوني، اداري و تجاري كه داراي جمعيت بالاي ۲۵ نفر ساکن و يا در حال تردد هستند؛ مي توانند در اين طرح شركت نمايند. 
حسن نژاد در ادامه بيان داشت: شهروندان ساکن مجتمعهاي مسکوني، کسبه فعال در مجتمعهاي تجاري و کارکنان واحدهاي اداري شركت كننده در اين طرح در دورههاي آموزشي تحت عنوان: آمادگي در برابر حوادث و بلاياي طبيعي، اطفاء حريق و امداد و نجات و كمك هاي اوليه با موارد ارتقاي ايمني محل زندگي و کار آشنا ميشوند و با اتکا به توان خود و بهرهگيري از ظرفيت هيات مديرههاي گرداننده امور عمومي ساختمان، نسبت به اجراي برنامههاي ايمني در قالب ساختار مديريت بحران اقدام خواهند نمود. همچنين کارکنان و صاحبان واحدهاي تجاري ميتوانند با کسب توانمندي و آمادگي رويارويي با حوادث احتمالي، تا رسيدن نيروهاي امدادي با انجام اقدامات مناسب از توسعه دامنه حادثه جلوگيري کرده و باعث شوند که کمترين خسارت جاني و مالي به افراد در معرض خطر تحميل شود. لازم به ذكر است پس از برگزاري دوره هاي آموزشي ، گام هاي بعدي جهت استقرار سيستم مديريت بحران در فروشگاه هاي مزبور انجام خواهد گرفت.