معاون وزير کشور گفت: بايد دانش و عمل را به همه خانه ها ببريم و در امداد و نجات نيز اعتقاد بنده بر اين است که بايد کار را به کف خيابان ها و خانه ها ببريم
معاون وزير کشور گفت: بايد دانش و عمل را به همه خانه ها ببريم و در امداد و نجات نيز اعتقاد بنده بر اين است که بايد کار را به کف خيابان ها و خانه ها ببريم
"اسماعيل نجار" صبح امروز در پنجمين کنفرانس ملي زلزله و سازه در دانشگاه شهيد باهنر کرمان اظهار کرد: حوادث طبيعي در دنيا بيش از 46 حادثه است که 35 مورد از آن را در جغرافيان ايران تجربه کرده ايم.
وي افزود: حادثه طبيعي اي که بيشترين تلفات را داشته و حکومت ها را درگير نموده است، رانش زمين بوده اما انسان مي تواند در طول مسير با تغيير روش ها و شغل ها خود را با شرايط وفق داده و از بسياري تلفات جليوگيري کند.
نجار تصريح کرد: در سيل سال قبل در استان کرمان که بيش از 200 ميليارد تومان خسارت مالي در بر داشت، تنها سه نفر جان خود را از دست دادند که خودشان مقصر بوده و در مسير سيل قرار گرفته بودند.
وي با بيان اينکه بخش اعظمي از همه حوادث خسارت بار، قابل کنترل است، تاکيد کرد: علي رغم وجود قوانين، ساخت و ساز در بستر رودخانه ها انجام مي شود و قوانين درست اجرا نمي شود و حادثه اي که رخ مي دهد، منجر به تلفات مي شود.
رييس سازمان مديريت بحران کشور اظهار کرد: مهم ترين حادثه غيرقابل کنترل زلزله است که در اين زمينه پيش بيني به صورت اخص نداريم و در زلزله 12 ثانيه اي بم، 2 هزار و 100 ميليارد تومان هزينه آشکار و از دست دادن ده ها هزار نفر را در برداشت که اين هزينه قابل برآورد نيست.
وي افزود: اين حادثه نيز قابل پيشگيري است و کشورهاي ديگر به دنبال اين هستند که دکوراسيون داخلي منزل در زلزله ريزش نکند، چرا ما دنبال اين نيستيم و يا دنبال هستيم و عمل نمي کنيم.
نجار تاکيد کرد: پيشگيري مهم ترين اصل است که در سازمان مديريت بحران نيز به دنبال آن هستيم. پيشگيري اساس کار است.
وي با اشاره به ريزش و تخريب ساختمان هاي جديد و بيمارستان هاي بهره برداري نشده در زمين لرزه هاي سال هاي گذشته کشور گفت: در حوادث گذشته هاي دور با ابزار اوليه انسان ها را زير خشت و آجر نجات مي دادند اما امروز ده ها جرثقيل نياز است تا از زير سازه هاي سنگين بتني اجساد بيرون بيايد.
نجار بيان کرد: مسکن در نظام الهي محل آرامش، سکونت و تربيت نسل هاست و آيا زمان آن نيست که در ساخت اين بنا تجديد نظر کنيم؟
وي ادامه داد: اين کنفرانس ها بايد تبديل به عمل بشود و بايد دنبال اين باشيم که در صورت زلزله هشت ريشتري، حداقل دو سوم خانه ها بماند.
معاون وزير کشور اظهار کرد: سال اقتصاد و فرهنگ باعزم ملي و مديريت جهادي نيز همين موضوع را شامل مي شود و همه مردم بايد روي اين مسايل حساس باشند. آيا وقت آن نرسيده 10 درصد از کميت ساختمان ها کم کرده و به کيفيت اضافه نماييم؟
وي تصريح کرد: اقتصاد مقاومتي همين است که درست بسازيم و بايد روي اين کار بکنيم.
نجار با بيان اينکه حوادث طبيعي را بلا نمي دانم، ادامه داد: شايد انسان نعمت بزرگ خرد و دانش را درست به کار نبرده و از آن بهره نگرفته است. اين نرم افزارها و دانش بايد در بستر کار وارد شود.
وي اظهار کرد: طبق آموزه هاي ديني نيز ما ضامن هستيم و بايد درست عمل کنيم. مهندساني که دانش را براي استحکام بنا درست به کار نمي گيرند، مسوول هستند و بايد فکر اساسي در اين زمينه شود.
نجار تاکيد کرد: بايد دانش و عمل را به همه خانه ها ببريم و در امداد و نجات نيز اعتقاد بنده بر اين است که بايد کار را به کف خيابان ها و خانه ها ببريم.