در راستای همکاری های متقابل جهت کاهش ریسک در کلانشهر تبریز دکتر مهدی زارع معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از مدیریت بحران شهرداری کلان شهر تبریز بازدید کردند
در راستای همکاری های متقابل جهت کاهش ریسک در کلانشهر تبریز دکتر مهدی زارع معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از مدیریت بحران شهرداری کلان شهر تبریز بازدید کردندمعاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله و مهندسی زلزله با بیان اینکه طبق آمارها در ایران در هر دهه یک زلزله با بزرگای ۷ ریشتر رخ میدهد، گفت: از آخرین زلزله با بزرگای ۷ ریشتر در کشور ۱۴ سال و هفت ماه میگذرد لذا باید مراقب زلزلهای با بزرگای ۷ ریشتر باشیم.
دکتر مهدی زارع امروز در حاشیه بازدید از مدیریت بحران شهرداری کلان شهر تبریز با اشاره به رخداد زلزلههایی در کشورهای همسایه ایران افزود: کلیه زلزلههایی که در کشورهای در حال توسعه مانند ترکیه، ایران، الجزایر، مراکش، پاکستان، هند و افغانستان رخ داده است از نظر عدم رعایت ضوابط ایمنی و مقررات، کمبود استانداردهای مناسب برای رعایت نکات ایمنی در سازهها و توسعه سریع با یکدیگر مشابه هستند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه این زلزلهها ربطی به زلزلههای داخل کشور ندارند، اظهار داشت: به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی در برابر زلزله این مناطق به مناطقی که بیشترین کشته را در بر دارند، تبدیل شده اند که از آن جمله میتوان به زلزله ۱۳۷۸ ازمیت، ۱۳۸۴ پاکستان، ۱۳۸۲ بم و۱۳۸۳ الجزایر اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در صورتی که گسلهای کشورهای منطقه با گسل ایران تلاقی پیدا کند، منجر به فعال شدن گسلهای ایران میشود، خاطرنشان کرد: از آنجا که گسلهای زلزله اخیر ترکیه در ایران ادامه پیدا نمیکنند نمیتوان انتظار داشت که این زلزله ها منجر به فعال شدن گسلهای ایران شود.
زارع همچنین با اشاره به نزدیکی استانهای آذربایجان شرقی و غربی به ترکیه توضیح داد: گسلهای موجود در این دو استان به خودی خود فعال هستند به گونهای که زلزلههای مهیبی در شهرستانهای سلماس و چالدران در مرز ایران و ترکیه رخ داد. علاوه بر این در زلزلههای تاریخی شهر تبریز این شهر ۱۲ بار به طور کامل تخریب شد.
در پايان بازديد، دکتر مهدی زارع از تلاش ها و اقدامات موثر انجام گرفته توسط مديريت بحران شهرداري تبريز تشكر و قدرداني نمودند.