شهردار تبریز گفت: با توسعه رویکردهای علمی و تبادل دستاوردها و تجربیات، میتوان به موازات احتمال وقوع زلزلههای بزرگ نیز زندگی راحتی را تجربه کرد.
شهردار تبریز گفت: با توسعه رویکردهای علمی و تبادل دستاوردها و تجربیات، میتوان به موازات احتمال وقوع زلزلههای بزرگ نیز زندگی راحتی را تجربه کرد.
دکتر صادق نجفی که در آخرین روز از همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی سخن میگفت، با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای توسعهیافته جهان با موضوع زلزله مواجه هستند و در این راستا گامهای موفقیتآمیزی نیز طی کردهاند؛ بنابراین با کسب دانش و تجربه بینالمللی میتوان به نتایج ارزشمند مشابه دست یافت.
وی با اذعان بر اینکه متاسفانه نتوانستیم اهمیت موضوع زلزله را آنطور که شاید، به دغدغه مهم مردم تبدیل کنیم، برگزاری نشست تخصصی و زمینشناسی را موجب تبیین و تفهیم هر چه بیشتر مباحث مرتبط با زلزله دانست.
شهردار تبریز تاکید کرد: اطلاعرسانی نتایج و دستاوردهای همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی، باید با استفاده از ظرفیت مدارس، مساجد و سایر اماکن عمومی صورت بگیرد و در این مورد تبادل دستاوردها و تجربیات لازم و ضروری به نظر می رسد.
دکتر نجفی افزود: همایش باید در هر دو حوزه آشنایی عموم مردم و ارتباط با انبوهسازان و مهندسین ساختمان، کارا و موثر باشد.
وی با بیان اینکه امروزه خیلی از کشورها با موضوع زلزله کنار آمدهاند، تاکید کرد: باید مطالعات و تجربیات خود را تا حدی گسترش دهیم که بتوانیم به موازات احتمال وقوع زلزلههای قوی، زندگی راحتی نیز داشته باشیم.
شهردار تبریز با اشاره به حضور چهرههای برجسته لرزهنگاری و زمینشناسی در این همایش، ادامه داد: برنامههای آموزشی ارزشمندی در ستاد بحران شهرداری تبریز، تدوین شده که افزایش سطح تعامل علمی و تحقیقاتی با زمینشناسان و لرزهنگاران برجسته جهان، از مهمترین رئوس آن است.
دکتر صادق نجفی با تاکید بر حمایت از رویکردهای علمی در حوزه زلزلهشناسی و مدیریت پس از آن، گفت: با حمایت از تحقق تفاهمنامه مشترک استان آذربایجانشرقی و نماینده انیستیتو تکنولوژی زوریخ (ETH )، مفاد تفاهمنامه را به یک برنامه هدفمند تبدیل کنیم.
شهردار تبریز حاشیهنشینی و وجود بافت فرسوده را دو مشکل بزرگ کلانشهر تبریز در بحث زلزله خواند و افزود: شهرداری تبریز با امضای تفاهم نامه مشترک با وزارت راه و شهرسازی ، گام نخست را در احیای بافت های فرسوده شهری تبریز در قالب طرحی موسوم به اسکان پایا برداشته است.
وی با بیان اینکه عملیات احیای بافت های فرسوده محدوده مرکزی شهر تبریز در فضایی به وسعت 15 هکتار بوده و زمینه نوسازی، بهسازی و مقاومسازی این بافتها نیز فراهم شدهاست، گفت: طرح اسکان پایا به عنوان یکی از محوریترین و کلیدیترین طرحهای موضوعی احیای بافت های فرسوده شهری کشور به صورت پایلوت کشوری و در شهر تبریز به مرحله اجرا درخواهد آمد و با اجرای آن، طی چهار سال، بالغ بر پنج هزار واحد مسکونی واقع در محدوده 15 هکتاری مرکز شهر تبریز تملک ، تجمیع و نوسازی خواهد شد.