يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : شنبه 5 مرداد 1392
کد 22

بان كي مون مطرح كرد خشکسالي‌ها در اثر تغييرات آب و هوايي فراگير‌تر، شديد‌تر و مکرر‌تر مي‌شوند

هزينه‌هاي اجتماعي، سياسي و اقتصادي ناشي از خشکسالي از ازبکستان تا برزيل، از ساحل تا استراليا مشهود است. ناميبيا در ماه مه وضعيت اضطراري خشکسالي ملي با ۱۴ در صد جمعيت در شرايط نا‌امني غذايي اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی (۱۷ ژوئن برابر با ۲۷ خرداد) گفت طی ربع قرن اخیر، جهان بیش از پیش مستعد خشکسالی شده و پیش بینی می‌شود خشکسالی‌ها در اثر تغییرات آب و هوایی فراگیر‌تر، شدید‌تر و مکرر‌تر شوند.

در پیام‌ بان کی مون آمده است؛

امسال روز جهانی مبارزه با بیابان زایی با شعار «اجازه ندهید آینده ما خشک باشد»، بر خطرات جهانی خشکسالی و کمبود آب تاکید دارد. هزینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی از خشکسالی از ازبکستان تا برزیل، از ساحل تا استرالیا مشهود است. نامیبیا در ماه مه وضعیت اضطراری خشکسالی ملی با ۱۴ در صد جمعیت در شرایط نا‌امنی غذایی اعلام کرد.
ایالات متحده در ۲۰۱۲ بد‌ترین خشکسالی از دهه ۱۹۵۰ تا کنون را تجربه کرد که ۸۰ درصد زمین‌های کشاورزی را تحت تاثیر قرار داد. خشکسالی که در ۲۰۱۱ در شاخ آفریقا اتفاق افتاد و از ابتدای دهه ۱۹۹۰ تا کنون بد‌ترین بود، بر حدود ۱۳ میلیون نفر تاثیر گذاشت.
طی ربع قرن اخیر، جهان بیش از پیش مستعد خشکسالی شده و پیش بینی می‌شود خشکسالی‌ها در اثر تغییرات آب و هوایی فراگیر‌تر، شدید‌تر و مکرر‌تر شوند. تاثیرات طولانی مدت و خشکسالی مدید بر زیست بوم‌ها عمیق است به گونه‌ای که فرسایش خاک و کویرزایی را تسریع کرده است. عواقب آن مشتمل است بر محرومیت و خطر اینکه درگیری‌های محلی بر سر منابع آب و زمین حاصلخیز روی دهد.
جلوگیری از خشکسالی‌ها دشوار، اما کاستن از تاثیرات آن‌ها میسر است. به دلیل اینکه مرزهای ملی را به ندرت در نظر دارند، نیازمند پاسخ جمعی هستند. هزینه آمادگی در برابر آن در مقایسه با هزینه‌های امداد بلایا حداقل است. بنابراین اجازه دهید از سوی مدیریت بحران به سمت آمادگی در برابر خشکسالی به پیش رفته و با اجرای کامل نتایج اجلاس سطح عالی درباره سیاست ملی در برابر خشکسالی برگزار شده در ماه مارس در ژنو، بهبود ایجاد کنیم.
در این روز جهانی مبارزه با بیابان زایی، اینجانب جامعه بین المللی را به این ترغیبت می‌کنم تا به فراخوان کنفرانس ریو+۲۰ درباره توسعه پایدار در زمینه جلوگیری و تعدیل فرسایش خاک عمل کنند. با نگهداری از سرزمین‌های خشک می‌توانیم از منابع حیاتی آب حفاظت، امنیت غذایی ایجاد و فقر را کاهش دهیم.