يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
کد 219

آخرين وضعيت بارش برف و امدادرساني به مناطق همه عليه «بحران سفيد»

کار امداد رساني به استانهاي شمالي کشور با همياري مسئولان و نهادهاي مختلف همچنان ادامه دارد.
آخرين وضعيت بارش برف و امدادرساني به مناطق
همه عليه «بحران سفيد»

کار امداد رساني به استانهاي شمالي کشور با همياري مسئولان و نهادهاي مختلف همچنان ادامه دارد.

تمرکز امداد‌گران سازمان هلال احمر بر امدادرساني به روستاها

حسين کوليوند رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر اعلام کرده که کار امداد‌رساني به دو استان شمالي همچنان ادامه دارد و با توجه به اينکه راه‌هاي اصلي باز شده شرايط امداد‌رساني نيز بهتر شده است.
کوليوند همچنين ضمن اشاره به بارش برف و کولاک در 28 استان کشور تمرکز امداد‌گران سازمان هلال احمر  را بر امدادرساني به روستاها عنوان کرده و مي افزايد:هم‌اکنون برق بسياري از روستاها وصل شده و با توجه به مساعد شدن شرايط جوي امداد‌رساني هوايي نيز نسبت به روزهاي گذشته بهتر و بيشتر انجام مي‌شود.
وي ادامه داد: با توجه به شرايط جوي ناپايدار در روزهاي گذشته قادر به امداد‌رساني نبوديم هرچند که چندين بالگرد اين سازمان کار امداد و نجات را انجام دادند.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر گفت: امداد‌گران سازمان هلال احمر تمرکز خود را بر امدادرساني روستاها قرار داده‌اند.
وي ادامه داد: در مناطق صعب‌العبور و جاهايي که ارتفاع برف بيش از 2 متر است امداد‌گران از خودروها پياده شده و اقلام مورد‌نياز هموطنان را با کوله‌پشتي حمل مي‌کنند
 رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با اشاره به دشواري عمليات امداد در برخي از مناطق اظهار داشت: قطعي برق، آب، گاز و مشکلاتي همچون کمبود نان را به دنبال داشت که براي حل آن، تعدادي مولد برق به نانوايي ها داده شد.
کوليوند با اشاره به اينکه از ديروز امداد رساني هوايي نيز انجام شده است گفت: پيش از اين به دليل شرايط خاص منطقه اينگونه امداد رساني مقدور نبود و هم اکنون که رسيدگي به راهها انجام شده است، امداد رساني نيز راحت تر صورت مي گيرد.
وي در ادامه به آخرين وضعيت امداد رساني به هموطنان گرفتار در برف و کولاک اشاره کرد و افزود: بيش از 30 هزار نفر در برف و کولاک 6 روز گذشته در 28 استان کشور تحت امدادرساني قرار گرفتند.
رئيس سازمان امداد و نجات گفت: برف و کولاک اخير امدادگران همه استانها جز بوشهر، هرمزگان و کهگيلويه و بوير احمد  را درگير عمليات هاي طاقت فرسا کرد.
کوليوند افزود: با تلاش نيروهاي عملياتي تا پايان وقت ديروز 6 هزار و 700 در راه مانده نيز در پايگاه هاي امدادي و مکان هاي امن تحت اسکان اضطراري قرار گرفتند.
وي به مصدوميت 249 نفر در برف و کولاک 6 روز اخير اشاره کرد و افزود: از اين تعداد 159 نفر از جمله 24 خانم باردار به بيمارستان ها و مراکز درماني منتقل شدند.
کوليوند خاطر نشان کرد: در اين مدت بيش از 3 هزار و 730 دستگاه خودرو نيز با عمليات رهاسازي از ميان برف و کولاک خارج شده است.
جمعيت هلال احمر استان مازندران با امدادرساني به بيش از 11 هزار و 900 نفر، با بيشترين عمليات امدادي از ميان 26 استان کولاک زده، مواجه بوده است.
در چهار روز گذشته امدادگران استان مازندران بيش از 11 هزار و 900 نفر را در محورهاي مواصلاتي اين استان تحت پوشش امدادي قرار دادند و 200 نفر را نيز در مکان هاي امن اسکان دادند.
در حوادث به وقوع پيسوته ناشي از برف و کولاک در اين استان، 66 نفر دچار مصدوميت شدند که از اين تعداد 46 نفر به همراه 2 خانم باردار به مراکز درماني منتقل شدند و يک نفر نيز تحت درمان سرپايي قرار گرفت.
امدادرساني و توزيع بسته هاي غذايي ميان خانواده شهداي گرفتار در شده در نزديکي هتل کوثر رامسر و نجات 5 کوهنورد گمشده در ارتفاعات نوشهر نيز از نمونه عمليات هاي صورت گرفته در اين مدت بوده است.
حجم بالاي عملياتهاي امدادي در استان مازندران باعث شد تا براي تسريع در روند امدادرساني از روز گذشته چند تيم امدادي  از استان هاي مشهد، تهران، البرز و سمنان نيز به کمک امدادگران اين استان بشتابند.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و هماهنگي عمليات سازمان امداد و نجات، بالگرد امدادي مستقر در ساري تا به اين مدت بيش از 4 ساعت پرواز امداي را با موفقيت پشت سر گذاشته و بيش از 5 تن دارو و مواد غذايي را در مناطق کولاک زده جابجا کرده است.
رهاسازي 621 خودرو از حصار برف و توزيع 205 تخته پتو، 6 هزار و 400 بسته غذايي، 49 هزار قرص نان و 14 هزار و 500 بطري آب معدني از ديگر اقدامات انجام شده در استان مازندارن است.
در چهار روز گذشته 789 نيروي عملياتي در قالب 126 تيم در محورهاي مواصلاتي به ارائه خدمات امدادي مشغول بوده اند.
امداد رساني گسترده در بارش برف و کولاک استان گيلان با همکاري 4 استان معين اردبيل، همدان، قزوين و تهران همچنان ادامه دارد.
امدادگران گيلاني با حضور در 168 عمليات موفقيت آميز بيش از يک هزار خانواده کولاک زده را تحت پوشش امدادي قرار دادند.
امدادردرساني گسترده در بارش برف و کولاک استان گيلان با همکاري 4 استان معين اردبيل، همدان، قزوين و تهران همچنان ادامه دارد.
در کولاک چند روز گذشته در استان گيلان، 7 شهرستان صومعه سرا، فومن، رضوانشهر، بندرانزلي، رودسر و رشت به شدت تحت تاثير قرار گرفتند.
در چهار روز گذشته در استان گيلان  317 امدادگر در قالب 70 تيم پوشش امدادي به نجات  2 هزار و 471 نفر شتافتند و  يک هزار و 270 نفر در راه مانده را نيز تحت اسکان اضطراري قرار دادند.
در حوادث کولاکي به وقوع پيوسته در سطح اين استان بيش از 120 نفر مصدوم شدند که 107 نفر از آنها به همراه 12 زن باردار به بيمارستان منقل شدند.
رهاسازي 211 خودرو از ميان برف و توزيع 390 تخته پتو و 797 بسته غذايي از ديگر اقدامات انجام شده از سوي نيروهاي عملياتي حاضر در استان گيلان بوده است.

کوليوند گفت: 26 استان کشور متأثر از نزولات آسماني هستند که براي بسياري از مناطق خدمات امداد‌رساني لازم است.
وي افزود: براي امداد‌رساني به استان‌هاي شمالي از استان‌هاي معين استفاده کرده‌ايم. خوشبختانه سرعت امداد‌رساني خوب بود و امداد‌گران جمعيت هلال احمر با کمترين استراحت کار امداد را انجام مي‌دهند.
وي اضافه کرد: به جز 3 استان بوشهر، هرمزگان و کهگيلويه و بويراحمد همه استانهاي کشور درگير برف و کولاک هستند و تاکنون به حدود 30 هزار نفر امداد رساني شده است. 6700 نفر اسکان اضطراري شدند. 249نفر مصدوم داشتيم که 159 نفرشان به مراکز درماني منتقل شدند و از اين تعدد 24 نفر زن باردار بودند. 3700 خودوري مانده در برف نيز رهاسازي شدند.

مشکل برق حل شده ولي مشکل راهها همچنان وجود دارد    

هوشنگ خندان دل ، معاون وزير کشور نيز درباره آخرين وضعيت امداد رساني به استانهاي گيلان و مازندران در برنامه گفتگوي ويژه خبري ديشب شبکه دوم سيما اظهار داشت: کار امداد رساني به استانهاي شمال کشور با همياري مسئولان و نهادهاي مختلف همچنان ادامه دارد.
هوشنگ خندان دل در برنامه گفتگوي ويژه خبري سه شنبه شب شبکه  دوم سيما  که به موضوع بررسي آخرين  وضعيت امداد رساني به استانهاي گيلان و مازندران  اختصاص داشت افزود: براساس گزارشي که در شوراي عالي مديريت  بحران کشور اعلام شد، ابعاد اين موضوع تحت کنترل قرار گرفته و مشکلات تقريبا حل شده است.
وي گفته که از روز چهارشنبه بيشترين  توان خود را معطوف به بازگشايي راههاي روستايي وبرآورد کردن خسارت هاي بخش کشاورزي مي کنيم.
خندان دل افزود : بيشترين  مشکل در غرب مازندران بود  و هم اکنون مسئله برق تقريبا حل شده است اما مشکل راهها همچنان وجود  دارد .
رئيس سازمان امداد و نجات هلال احمر نيز گفت: پس از بروز بحران بلافاصله خدمات امدادي توسط امداد گران هلال احمر شروع شد .
کوليوند به دشواري عمليات  امداد در برخي از مناطق اشاره کرد و افزود: قطعي برق، آب، گاز و مشکلاتي همچون کمبود  نان را به دنبال داشت که براي حل آن، تعدادي مولد برق به نانوايي ها داده شد.
وي با اشاره به اينکه  از ديروز امداد رساني هوايي نيز انجام شده است گفت : پيش از اين به دليل  شرايط خاص منطقه اين گونه امداد رساني مقدور نبود  و هم اکنون که رسيدگي به راهها  انجام شده  امداد رساني نيز راحت تر صورت مي گيرد .

مهمترين مشکل موجود در منطقه برف زده

در ادامه استاندار مازندران در ارتباط تلفني با اين برنامه با تشريح وضعيت  اين استان گفت : مهمترين مشکل بحث برق و آب منطقه بود که در طول يکي دو روز گذشته در تمام شهرها  برق وصل شده  و فقط در تنکابن حدود 30 درصد -که بيشتر مربوط به روستاها مي شود-  اين مشکل وجود دارد.
نجفي افزود : بيش از 95 درصد مشکلات رفع شده و فکر مي کنم در يکي دو روز آينده مشکلات آب وبرق در اين منطقه حل شود .
وي گفت : بيش از صد گروه در قسمت هاي مختلف استان  در حال پيگري  وصل  برق هستند .
استاندار مازندران با اشاره به اينکه  تا کنون مورد قطعي گاز نداشتيم گفت : با اين حال شهروندان بايد  صرفه جويي کنند  تا مشکل جدي به وجود  نيايد  .
نجفي تصريح کرد: تمهيدات براي تامين نان و آب انجام شده و هم اکنون مشکل خاصي در اين زمينه  نيست .
در ادامه استاندار گيلان نيز در تماس تلفني با اين برنامه گفت: بارش سنگين برف در گيلان کم سابقه بوده به گونه اي که در برخي مناطق ارتفاع آن به  سه متر هم رسيد.
نجفي افزود : از امکانات ارتش ، سپاه ونيروي انتظامي نيز براي حل مشکلات مردم استفاده شد  اما  شدت بارش ها  به قدري بود که هنوز در تعدادي از روستاها با مشکل روبرو هستيم.

افزايش 570 ميليون متر مکعب گاز در کشور  و افت فشار در مازندران

در ادامه معاون شرکت ملي گاز نيز با ارائه  گزارشي  از مصرف گاز در کشورگفت : در 24 ساعت گذشته  بالغ بر 570 ميليون متر مکعب گاز در کشور مصرف شده که 517 ميليون مترمکعب آن در بخش خانگي ، تجاري وعمومي بوده است .
غروي افزود : به عبارت ديگر 90 درصد گاز کشور در بخش خانگي و عمومي مصرف شده که اين رکورد  بي سابقه اي در مصرف گاز است .
وي با بيان اينکه در 24 ساعت گذشته  بالغ بر 123 ميليون متر مکعب گاز در اين بخش اضافه مصرف داشتيم  گفت : اين افزايش مصرف  سبب شده تا برغم همه تمهيدات  در برخي مناطق انتهايي شبکه از جمله  در استان مازندران دچار افت فشار شود.
غروي افزود: با توجه اين که  20 ميليون واحد مسکوني مصرف کننده گاز طبيعي هستند چنانچه  که هر مشترک فقط يک بخاري را خاموش و يا درجه سامانه حرارتي خود را پنج درجه کاهش دهند، بيش از 50 ميليون متر مکعب گاز در کشور صرفه جويي مي شود .
در ادامه  مدير عامل شرکت آب و فاضلاب ،مدير  عامل شرکت توانير ، رئيس سازمان راهداري و  حمل ونقل جاده اي و تعدادي از فرماندهان ارتش و سپاه در خصوص اقدامات انجام شده توسط ارگانهاي خود  گزارشي را ارائه کردند.

بارش برف در 13 استان کشور/ آخرين وضعيت راه‌ها

سرهنگ حميدي  رئيس مرکز فرماندهي و کنترل ترافيک پليس راهور نيز  از بارش برف در 13 استان کشور خبر داده و افزود: برابر آخرين اخبار دريافتي در استان‌هاي آذربايجان شرقي،‌ البرز، قزوين، قم، زنجان، مرکزي، استان تهران، همدان، سمنان، کردستان، چهارمحال و بختياري بارش برف گزارش شده است.
وي افزود: همچنين در محور انزلي در استان گيلان و محورهاي ديهوک – طبس و طبس – اصفهان در خراسان جنوبي بارش شديد برف گزارش شده است.
حميدي گفت: بنا بر اعلام پليس تردد در محورهاي برف خيز تنها با زنجير چرخ امکان پذير است.
وي با بيان اينکه تلاش عوامل راهداري براي بازگشايي محورهاي روستايي دو استان مازندران و گيلان همچنان ادامه دارد گفت: به علت بارش شديد برف و کولاک بازگشايي به کندي در حال انجام است.
به گفته رئيس مرفوک راهور ناجا بررسي تصادفات فوتي و جرحي حادث در معابر برون شهري کشور نشان داده است که عدم توجه به جلو، تخطي از سرعت مطمئنه و انحراف به چپ در صدر مهمترين علل تصادفات در جاده‌هاي کشور است.
وي افزود: بنا بر اعلام اين مرکز 45 درصد از حوادث رانندگي روز گذشته از نوع واژگوني بوده است.


انجام کنترل کيفي مستمر آب و نظارت بر اقلام غذايي توزيع شده

مشاور معاون بهداشت و سرپرست دفتر مديريت و کاهش خطر بلايا، اقدامات معانت هاي بهداشت دانشگاههاي علوم پزشکي شمال کشور براي امداد رساني به مردم اين مناطق را تشريح کرد.
دکتر علي اردلان مشاور معاون بهداشت و سرپرست دفتر مديريت و کاهش خطر بلايا گفت: از تاريخ 12 بهمن به تدريج موج سرماي شديد مناطق غرب و شمال را در بر گرفته و اين وضعيت از روز 14  بهمن تشديد شده است. برف و كولاك بيش از ده شهرستان و تعداد زيادي روستا بخصوص در استان هاي مازندران و گيلان را در برگرفته و اين مناطق با كمبود و قطع آب، برق، گاز و تلفن مواجه هستند.
وي با بيان اين که  ارتفاع بارش برف در برخي مناطق بين 200- 150 سانتيمتر مي باشد، گفت:  سقف برخي خانه ها به علت سنگيني برف تخريب شده و تعدادي نيز به علت كولاك آسيب ديده اند.
دکتر اردلان با بيان اين که معاونت هاي بهداشت دانشگاه هاي تحت تاثير با همکاري  EOC مرکز هدايت عمليات بحران دانشگاه ها و ساير دستگاه ها بطور جدي در حال ارايه خدمت و رفع مشکلات هستند، گفت:  طي 72 ساعت گذشته 15 مادر باردار پرخطر نيازمند كمك بودند كه اقدامات لازم براي آنها صورت گرفته است. البته قبل از فصل زمستان از تمام مادران باردار مناطق صعب العبور خواسته شده بود كه به مكان هاي دشتي نقل مكان نمايند.
سرپرست دفتر مديريت و کاهش خطر بلايا  در تشريح وضعيت ارايه خدمات بهداشتي و درماني به مردم مناطق شمالي کشور افزود: از 15 بهمن به تدريج مراكز و خانه هاي بهداشت شهرستان هاي نور، نوشهر، چالوس بازگشايي شده است. ولي در شهرستان هاي عباس آباد، تنكابن و رامسر مشكل همچنان باقي است و ارائه خدمات درماني اورژانس به گروه هاي هدف نيازمند درمان توسط مراكز شبانه روزي، بيتوته و بيمارستانها ارائه مي شود.
وي با اشاره به انتقال 5 مادر باردار پرخطر در تنکابن و يک مادر پرخطر در رامسر به بيمارستان گفت: در حال حاضر  وضعيت مادران باردار در شهرستان هاي نوشهر و رامسر مشکلي ندارد و در چالوس نيز يک نفر متخصص زنان تمام وقت در بيمارستان کلاردشت مقيم است
اين مسول بهداشتي با اشاره به احتمال خطر  آلودگي آب بدليل شکستگي لوله هاي آب گفت: گروه هاي مديريت بيماريها و بهداشت محيط توصيه هاي لازم را به مسئولين و جمعيت ارايه نموده و وضعيت را پايش مي کند و کنترل کيفي آب به طور منظم انجام مي شود.
دکتر اردلان سرمازدگي و استرس رواني را از مشکلات جدي مردم مناطق شمالي کشور عنوان کرد و گفت: در اين رابطه توصيه هاي عمومي ارايه شده است   و گروه سلامت روان توصيه هاي لازم را به مسئولين و جمعيت را ارايه نموده و وضعيت را پايش مي کند.
وي تشکيل جلسات کميته بهداشت کارگروه سلامت و حوادث غيرمترقبه و EOC دانشگاه ها و همچنين شهرستانهاي آسيب ديده و هماهنگي با هلال احمر، استانداري و ساير دستگاه ها،   بازديد ميداني و پايش وضعيت سلامتي و واحدهاي ارايه خدمت ، برنامه ريزي براي تامين نيروي انساني مورد نياز واحدهاي بهداشتي،  اطلاع رساني عمومي در خصوص توصيه هاي بهداشتي لازم در بحران فعلي،     اطلاع رساني به تمام فرمانداران، بخشداران و دهياران جهت كمك به مادران باردار و ايجاد مكان هايي براي اسكان مادران باردار مناطق صعب العبور در شهرستان ها و فعال نگه داشتن مراكز بيتوته، شبانه روزي و تسهيلات زايماني و استقرار پزشك متخصص زنان تمام وقت در بيمارستان، هماهنگي با صداو سيما براي پخش هشدارهاي بهداشتي ، تماس تلفني با مادران مراقبت ويژه  و نظارت بر اقلام غذايي توزيع شده توسط هلال احمر را از جمله مهمترين اقدامات انجام شده توسط معاونت هاي بهداشت دانشگاههاي علوم پزشکي شمال کشور برشمرد .