يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : دوشنبه 7 بهمن 1392
کد 206

رییس سازمان مدیریت بحران کشور: حاشيه نشيني و سازه هاي نا ايمن اصلي ترين عوامل افزايش خطرپذيري شهرها

مهندس قدمي گفت:حاشيه نشيني در شهرهاي بزرگ، ساخت و سازهاي غيراستاندارد دست به دست هم مي‌دهند و خطرپذيري شهرها را اسفناک ‌تر و عوارض آن را غيرقابل کنترل مي‌کنند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور:
حاشيه نشيني و سازه هاي نا ايمن اصلي ترين عوامل افزايش خطرپذيري شهرها

مهندس قدمي گفت: حاشيه نشيني در شهرهاي بزرگ، ساخت و سازهاي غيراستاندارد دست به دست هم مي‌دهند و خطرپذيري شهرها را اسفناک ‌تر و عوارض آن را غيرقابل کنترل مي‌کنند.

مهندس حسن قدمي رييس سازمان مديريت بحران کشور در سمينار کاهش خطرپذيري و مديريت بحران در مناطق شهري با اشاره به اينکه حوادث بحران‌ها از بدو خلقت بشر يکي از دغدغه‌ها بوده است گفت: با توجه به غفلت‌ها در بعضي موارد خصوصا در کشورهاي در حال توسعه نتوانسته‌ايم شرايط مطلوب را به دست آوريم.
وي افزود: بررسي آمار خسارت حوادث طبيعي نشان مي دهد ؛ در سه دهه گذشته هر ساله صد‌ها ميليارد دلار خسارت مالي و همچنين تلفات صد‌ها هزار نفري بوجود آمده است.

نظارت بر مقاوم‌سازي ساختمان‌هاي بلند شهري ضعيف است


رييس سازمان مديريت بحران گفت: حاشيه‌نشيني، گسترش بي‌منطق شهرها و نظارت نکردن بر مقاوم‌سازي ساختمان‌هاي بلند ‌مرتبه خطر و خسارت‌هاي پس از بلاياي طبيعي از جمله زلزله را افزايش مي‌دهد.
مهندس قدمي در ادامه توسعه بي‌حساب و ‌منطق در شهر‌ها را يکي از دلايل اصلي اين خسارت‌ها در بحران‌ها دانست و افزود: براساس آمار و ارقام جامعه شهري در جهان؛ از منظر شهرنشيني و توسعه شهري واقعيت‌هاي آماري نشان مي‌دهد که در سال 1800 تنها 2درصد جمعيت جهان در شهرها سکونت داشته‌اند که اين ميزان در سال 1950 به 30درصد و در سال 2000 به 47درصد رسيده است. در سال 2008 جمعيت شهري جهان از مرز 50درصد جمعيت کل عبور کرد و برآورد مي شود در سال 2030، 60درصد از جمعيت جهان در شهرها سکونت داشته باشند.
رييس سازمان مديريت بحران کشور گفت: جمعيت شهري در ايران در سال ۱۳۳۵ تنها ۴/۳۱ درصد با ۱۹۹ شهر بوده که در سال ۱۳۹۰ به ۷۱ درصد رسيده و تا پايان شهريور۹۲ به ۱۲۲۸ شهر رسيده است و تقريبا به لحاظ آسيب‌پذيري 76 درصد از شهرهاي ايران در پهنه هاي با خطر نسبي بسيار بالا و نسبتا بالاي زلزله قرار دارند.

تخريب ساختمان و اماکن عمومي نوساز درحوادث؛ ‌دغدغه مديران بحران


رييس سازمان مديريت بحران کشور اعلام کرد: در حال حاضر بحث تخريب ساختمان و اماکن عمومي نوساز در حوادث بايد به عنوان يکي از برنامه‌هاي راهبردي در دستورکار قرار گيرد.
دبير شوراي عالي مديريت بحران کشور اظهار داشت: استفاده از دانش عمران براي مقاوم سازي و بهسازي امکان مسکوني خصوصا امکان عمومي چون مدارس، بيمارستان‌ها در مديريت بحران بسيار موثر است خصوصا وقتي بيمارستان‌ها خراب شوند مديريت بحران دچار افت بسياري مي‌شوند. بيمارستان‌هاي صحرايي نمي‌توانند جايگزين بيمارستان‌هاي دايم در حوادث باشند.
معاون وزير کشور ساختمان‌ها و امکان عمومي نوساز را که نظارت دقيقي بر آن‌ها نمي‌شود يکي از نگراني‌هاي مديريت بحران دانست و بيان داشت: ساختمان‌ها بايد در مقابل زلزله ۵ يا ۶ ريشتري سالم بمانند در بسياري از ساخت و سازهاي کم ارتفاع که بنياد تعاون ساخته موفقيت و پيشرفت‌هاي خوبي حاصل شده و زلزله‌هاي ۶/۲ ريشتري مشکلي ايجاد نکرده است اما در شهرهاي بزرگ مشکل و نگراني معطوف به ساخت و سازهاي جديد است چراکه نظارت کافي به مراحل ساخت و ساز ان اعمال نشده است.