يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : دوشنبه 7 بهمن 1392
کد 204

۳ میلیون سفر درون شهری در تبریز محدوده طرح ترافیک‌ به تبریز هم رسید + جزئیات

جلسه شورای ترافیکی شهرستان تبریز با حضور مسوولین شهری و استانداری آذربایجان شرقی با ارائه نظرات و راهکارها برای مقابله با ترافیک این کلانشهر تشکیل شد.


اجرای محدوده ترافیک تبریز روی میز شورای ترافیک

جلسه شورای ترافیکی شهرستان تبریز با حضور مسوولین شهری و استانداری آذربایجان شرقی با ارائه نظرات و راهکارها برای مقابله با ترافیک این کلانشهر تشکیل شد.

فرماندار تبریز در این جلسه گفت: اجرای طرح محدوده ترافیکی در مرکز این شهر باید با حداقل مشکلات مواجه شود.

رحیم شهرتی فر در جلسه بررسی مشکلات اجرای طرح ترافیکی در تبریز، اظهار کرد: قصدمان از اجرای این طرح، افزودن مشکلی بر مشکلات مردم نیست، بلکه باید به گونه ای اجرایی شود که آرامش و آسایش آنها را در پی داشته باشد.

وی اضافه کرد: اگر اجرای این طرح در سال 85 ابلاغ شده و تاکنون اجرایی نشده به دلیل وجود همین نگرانی ها و به وجود آمدن احتمالی برخی مشکلات در این خصوص بوده است.

شهرتی فر گفت: زیرساخت های اجرای این طرح باید فراهم و نواقص و مشکلات آن قبل از اجرا رفع شود و در این راستا تمام ارگان های ذیربط باید با هم همکاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه محدوده اجرای این طرح در مقایسه با وسعت تبریز چندان زیاد نیست، افزود: در اجرای این طرح باید نگاهی جامع به مسایل داشته باشیم و آینده تبریز را نیز در نظر بگیریم.

شهرتی فر گفت: باید دغدغه های اجرای این طرح را به حداقل برسانیم و زمانی که آماده اجرای طرح شدیم با اطلاع رسانی لازم، مردم را در این زمینه آگاه سازیم و مخالفان طرح نیز، طرح های جایگزین و مناسبی را پیشنهاد کنند.

احمد اسدی معاون برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری تبریز در نشست شورای ترافیک شهرستان تبریز اظهار کرد: جهات حرکتی ترافیکی تبریز رو به مرکز است، تکلیفی بر عهده ما گذاشته شده تا در چند فاز با بازاریان، صنوف و دیگر نهادهای درگیر با این مسئله به بررسی این طرح بپردازیم.

۳ میلیون سفر درون شهری در تبریز

وی افزود: روزانه 3 میلیون سفر درون شهری به استثنای سفرهای بازگشت به خانه در تبریز انجام می‌گیرد که سهم ناوگان عمومی در سفرهای درون شهری 60 درصد است.

معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری تبریز گفت:  محدوده مرکزی شهر تبریز که طرح ترافیک را شامل می‌شود حدود 320 هکتار است که به نوعی  2.1درصد از مساحت تبریز را در بر می‌گیرد.

وی اضافه کرد: طبق آمار سال 85 نزدیک به  نزدیک به 3 هزار خانوار در این محدوده ساکن هستند و بقیه کاربری‌ها غیرمسکونی است.

تردد ۴۰۰ هزار خودرو در شهر تبریز

اسدی با اشاره به اینکه در شهر تبریز 400 هزار دستگاه خودرو در شهر تبریز تردد می‌کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه در همه کلانشهرهای تبریز محدودیت‌هایی در مراکز اصلی برقرار شده و به منظور کاهش بارترافیکی  شهر بوده است.

وی گفت: با وجود ابلاغ اجرای این طرح از سال 85 ابلاغ  تا به امروز به دلایل مختلف عملیاتی نشده است.

اسدی افزود: با توجه آلودگی شدید هوا و مطالعات انجام شده اجرای طرح ترافیکی در محدوده مرکزی این شهر، ترافیک این محدوده به طور چشمگیری کاهش می یابد.

دبیر شورای ترافیک شهرستان تبریز گفت: با اجرای این طرح، آلودگی هوا و تردد خودرو حدود 15 درصد و زمان مسافرت حدود 25 درصد کاهش می‌یابد و زمان پیشنهادی برای اجرای روزانه این طرح، از ساعت 7.30 صبح تا 18 عصر پیشنهاد شده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری تبریز، تصریح کرد: برای آینده برنامه‌ریزی شده و سعی می‌شود انجام امور به سوی دولت الکترونیک پیش برود تا مسافرت‌ها کم شود .

وی ادامه داد: همچنین در این زمینه سعی می‌شود بافت تجاری به نحوی باشد که در اکثر مناطق پخش شود و برای تهیه مایحتاج به مناطق خود مراجعه کنند.

اسدی گفت: ملزومات آماده شده و سعی می‌شود ناوگان حمل و نقل عمومی به روز رسانی شود و خودرو های فرسوده کنار گذاشته شود تا مشکلات جانبی صورت نگیرد.

احتشام حاجی پور عضو شورای شهر تبریز در جلسه شورای ترافیکی استان اظهار کرد: این طرح حتی در تهران که از نظر زیرساخت و روساخت به مراتب بالاتر از تبریز است، به صورت ناقص اجرا می شود.

وی اضافه کرد: طرح محدوده ترافیکی بدین معنا نیست که ما مردم را از ورود به بخشی از شهر محروم کنیم، بلکه باید با ایجاد امکانات و خدمات بیشتر، زمیه آسایش آنها را فراهم کنیم.

حاجی پور گفت: با اجرای طرح ترافیکی، باید امکان دسترسی مردم به حمل و نقل عمومی راحت تر و بیشتر شود، این در حالیست که شهرداری تبریز توان افزودن اتوبوس جدید به ناوگان عمومی را ندارد و مردم هم اکنون در خطوط تندرو با ازدحام روبه رو هستند.

وی خاطرنشان کرد: در بحث های بارانداز و جایگزین کردن طرح مکمل نیز باید پیش بینی های لازم انجام شود تا خدای نکرده مردم را در معیشت شان دچار چالش نکنیم.

وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم طرحی را به طور موفق و کامل اجرا کنیم باید تمام الزامات ان را فراهم نماییم و اینگونه نباشد که پس از اجرای طرح، به فکر رفع مشکلات آن باشیم.

محمدصادق پورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در جلسه شورای ترافیک استان اظهار کرد: اجرای این طرح در شهری که نزدیک به دو میلیون نفر جمعیت دارد، لازم است.

وی اضافه کرد: در کنار اجرای این طرح که در راستای کاهش بار ترافیکی مرکز شهر و همچنین آلودگی و مدت زمان سفر صورت می گیرد، باید ناوگان حمل و نقل عمومی را زیاد کرد تا مردم در تردد با مشکل مواجه نشوند.

پورمهدی گفت: اجرای طرح محدوده ترافیکی مصوبه شورای شهر قبلی بوده و باید اجرایی شود و همه نهادهای مرتبط با این امر در جهت اجرای بهینه آن همکاری های لازم را داشته باشند.

رییس پلیس راهور شهرستان تبریز نیز در این جلسه گفت: قبل از اجرای طرح محدوده ترافیکی در این شهر، باید نواقص و مشکلات طرح برطرف شود.

سرهنگ علی صادق زاده ، اظهار کرد: پلیس زمانی آمادگی خود را برای اجرای این طرح اعلام می کند که زیرساخت های آن فراهم باشد.

وی اضافه کرد: نصب دوربین های پلاک خوان و علایم راهنمایی و رانندگی در محدوده این طرح، موارد کنترلی، اصلاح هندسی خیابان ها و فرهنگ سازی در بین مردم از جمله زیرساخت هایی است که باید قبل از اجرای طرح تامین شود و پلیس در این طرح، سپر انسانی نخواهد شد.

سرهنگ صادق زاده گفت: پلیس همواره در راستای حرکتی اعضا شورای ترافیک استان حرکت خواهد کرد و حضور فیزیکی خود در نقاط مرکزی و محدوده طرح ترافیک را تقویت کرده است اما نمی تواند به طور فیزیکی این طرح را کنترل کند.

شهردار منطقه هشت تبریز نیز که طرح ترافیکی در محدوده این شهرداری واقع شده است، گفت: شهرداری تاکنون برای کاهش ترافیک این منطقه 15 مورد ترافیک زا را جابجا و منتقل کرده و در ادامه در این راستا اقداماتی در دست دارد.

علی مدبر افزود: انتقال شهرداری مرکز و شماره دو به خارج از محدوده، انتقال کانون زبان، تعریض و پنج برابر کردن میدان ساعت و انتقال پمپ بنزین از جمله اقداماتی است که یا صورت گرفته و یا در دست اقدام است.

گفتنی است در این جلسه دو طرح تقاطع غیرهمسطح بلوار دکتر حسابی در شهرک میرداماد به اتوبان شهید کسایی و همچنین زیرگذر تقاطع استاد معین به ولی عصر (هتل مرمر) برای اجرایی شدن به تصویب حاضرین در جلسه رسید و دو طرح تقاطع وادی رحمت با اتوبان کسایی و تقاطع بلوار استاد شهریار با روردی گلکار برای بررسی و کارشناسی بیشتر به مشاور طرح ارجاع داده شد.

خیابان مرکزی تبریز باید از حالت پارکینگ خارج شود

کریم باقری، مدیر حمل و نقل و دبیر شورای هماهنگی استان آذربایجان شرقی نیز بعد از ظهر امروز در نشست شورای ترافیک شهرستان تبریز، با اشاره به اهمیت اجرای طرح ترافیک محدوده مرکزی تبریز اظهار کرد: در این بین آلودگی هوا بحث تاکیدی شد بر  موضوع تسریع اجرای  ترافیک محدوده مرکزی تبریز، زمانی که آلودگی به حدی رسیده است که هیچ کس نمی‌تواند کاری بکند و همه منتظر تغییر اقلیم هستند نشان دهنده این است که باید تدابیر بیشتر و با برنامه‌ریزی جدی‌تری وارد این مسئله شویم.

مدیر حمل و نقل و دبیر شورای هماهنگی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در برخی ساعات خیابان‌های مرکزی تبریز با توجه به حجم سنگین ترافیک بیشتر به پارکینگ شباهت دارد، افزود: لازم است در این زمینه برای حل این مشکل تصمیم‌گیری منطقی انجام بگیرید و خیابان‌های شهر تبریز از حالت پارکینگ خارج شود.

وی با بیان این مطلب، خاطرنشان کرد: شبکه معابر فضایی گرانبهاست که باید به صورت مناسب استفاده شود.

باقری اضافه کرد: لازم است برنامه‌ریزی‌های ترافیکی انجام گیرد و اجرای طرح ترافیکی محدوده مرکزی نخستین قدم است.

وی با اشاره به تقویت حمل و نقل عمومی در شهر، تصریح کرد: محدوده مرکزی باید آزاد باشد تا حمل و نقل عمومی به آسانی تردد کنند و این امر نیاز همکاری شهروندان است

مدیر حمل و نقل و دبیر شورای هماهنگی استان آذربایجان‌شرقی گفت: امیدواریم با اجرای این طرح مشکلات کاسته و نیازهای کسبه و صنوف فراهم شده و همچنین مشکل آلودگی تا حدودی رفع شود.