يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : سه شنبه 31 ارديبهشت 1398
کد 1873

دیوارهای هوشمند در مقابل سیل

قطار شدن ماشین‌هایی که با حرکت لاک‌پشتی، امواج آب را کنار می‌زنند و ناامیدانه پیش می‌روند، تنها یک تصویر از جاری شدن آب در معابر شهرها بعد از چند ساعت بارندگی است و گاهی تجمع آب به اندازه‌ای می‌شود که ماشین‌ها و آدم‌ها را هم با خود می‌برد و خسارت‌های جدی به بار می‌آورد.

از سالهای دور، هزاران هزار نفر در اثر بلایای طبیعی در جهان کشته شده اند که بخشی از آنها مربوط به سیلاب، طوفان و این قبیل بلایا بوده است.

سیل ها رخدادهایی هستند که در بازه زمانی کوتاهی رخ می دهند اما عواقب ناشی از آنها تا مدت طولانی گریبان گیر مناطق سیل زده می شود. از این رو، باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا بتوان نه تنها موقع سیل بلکه در سایر شرایط نیز از مناطق در معرض سیل محافظت کرد. سیل ها از پرهزینه ترین و مرگبارترین مخاطرات طبیعی در جهان تلقی می شوند. از این رو، از دیرباز روشهای مختلفی از جمله احداث سیل بندها، سدها، مخازن برای مقابله با خطرات ناشی از سیل ها بکار گرفته شده اند.

کارشناسان و پژوهشگران این حوزه اقدامات و روشهای نو آورانه و خلاقانه ای  زیادی برای جلوگیری از خسارت سیل به کر گرفته اند که از بین آنها می خواهیم شما را با دیوارهای هوشمند ضد سیل آشنا کنیم.

دیوارهای هوشنمد، راهکار نوآورانه و خلاقانه ای است که باعث ایجاد حفاظت زیر ساخت های حیاتی از جمله بیمارستانها، تاسیسات، فرودگاهها، ساختمان های مجاور رودخانه و دیگر مکانهای در معرض سیل می شوند و خطرات ناشی از سیل را به حداقل می رساند.

این دیوارها با وجود اینکه انواع مختلفی دارد اما یک عملکرد از خود نشان می دهند، به این صورت که نسبت به بالا آمدن سطح آب حساس بوده و واکنش نشان می دهند. بر اساس ارتفاعی که برای سیل پیش بینی می شود ارتفاع آنها تنظیم می شود.

 

این دیوارها را می توان بطور مدوام با استفاده از تکنولوژی تلسکوپی برای کم کردن نیاز به حفاری نصب کرد. دیوارهای هوشمند بصورت باکسهایی هستند که قابلیت جمع شدن دارند، این باکس ها بسته به ارتفاع سیل باز و بسته می شوند و این کار می تواند در سه حالت دستی، مکانیکی و اتوماتیکی صورت پذیرد. مواد پیشرفته استفاده شده در این دیوار ها این اجازه را به باکسها می دهند که موقع لیفت باریکتر و موقع جمع شدن بدون کم شدن قدرت عمل کنند.

قابلیت تنظیم این دیوارها در مراکز مهم و پر تردد بر اساس مقدار بارش ماهانه و سالانه از دیگر ویژگیهای این دیوارها است.

 

.......................................................

 

مهراب محرابی نیا

منبع:

https://www.smartwallsconstruction.com/