رئیس سازمان مدیریت بحران کشورگفت: این سازمان در حقیقت یک سازمان سیاست گذار حمایت کننده، هماهنگ کننده و هدایت کننده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت بحران شهرداری تبریز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشور، اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در همایش «نقش فناوری در کاهش آسیب های حوادث طبیعی» پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به تعریف مدیریت بحران اظهار کرد: از نظر من مدیریت بحران فرایندی از ذیل تا صدر است.
نجار با اشاره به همگانی بودن مسئولیت مدیریت بحران در کشور گفت : اگر قرار است خانه ای ساخته شود باید اصول و مهندسی در آن رعایت شود یا خیر؟ چرا در سر پل ذهاب آنجایی که همه چیز به هم میریزد یک خانه سالم می ماند، اما یک خانه بتنی امروز ساز که با نظرات مهندسی ساخته شده فرو می ریزد؟
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: چرا پلی که شاید بیش از 800 تا 900 سال قبل روی رودخانه خروشان ساخته شده دوام می آورد اما پل دیگری که دو سال قبل ساخته شده فرو می ریزد؟ چرا بیمارستانی که در سرپل ذهاب و اسلام آباد ساختیم فرو می ریزد و نمی توان حتی یک مجروح را در آن مداوا کرد اما ساختمان های قدیمی تر استوار و پابرجا باقی می مانند؟
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه، اهمیت نظارت بر ساخت و سازها در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: به طور حتم در ساخت و سازها در کنار سیمان، ایمان نیز لازم است.
وی همچنین ضمن انتقاد از نحوه ساخت و ساز در مناطق پر خطر در کشور، به اشکالات فنی و مهندسی ساخت و ساز در حاشیه رودخانه ها اشاره و لزوم مدیریت همگانی برای رسیدن به نقطه مطلوب را مورد تاکید قرار داد.
نجار سپس از متخصصان به طور خاص در دو حوزه پیش بینی وضعیت جوی و همچنین اسکان اضطراری و موقت خواستار کمک و ارائه طرح های جدید و خلاقانه به منظور مدیریت هرچه بهتر بحران در کشور شد.
معاون وزیر کشور در خصوص مشکل پیش بینی های جوی در کشور خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در مورد خوزستان تا آبان ماه سال گذشته تمام نگرانی ها از تامین آب شرب خوزستان در تابستان سال جاری بود، اما از ماه آذر سال گذشته هواشناسی پیشبینی باران کرد.
نجار با بیان اینکه، سازمان هواشناسی کشور امسال شرایط جوی را نسبت به ساله ای گذشته بهتر پیش بینی کرده است، افزود: البته آنها باز هم انتظار این حجم از بارندگی را نداشتند.
وی با اشاره به فعالیت دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری در حوزه ساخت انواع ربات ها، از جامعه فناور دانشگاهی درخواست کرد که تنها به ساخت ربات های فوتبالیست بسنده نکنند و ربات های زنده یاب و مرده یاب نیز طراحی کنند.
نجار سپس به مشکل اسکان اضطراری در کشوراشاره کرد و گفت: چادر به عنوان اسکان اضطراری در هوای گرم کاربرد دارد، نه بارانی، ضمن اینکه کانکس ها نیز برای اسکان موقت مناسب نیستند، همانگونه که در غرب کشور مشکلات متعددی را شاهد بودیم.