رئیس مرکز اطلاعات وحوادث سازمان مدیریت بحران کشور از استفاده تصاویر ماهواره ای وعکس های هوایی پهپاد به منظور تحلیل آمار، نقشه ها و گزارش ها در مدیریت بحران و مدیریت ریسک سیلاب اخیر در استان های گلستان، لرستان و خوزستان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشوربه نقل از ایرنا ، مهدی رحمتی نژاد روز دوشنبه در کارگاه آموزشی تخصصی پایش و ارزیابی خطر حوادث و بلایا برای سازمان های ایرانی به تشریح تجربه سازمان مدیریت بحران کشور در تبادل تجارب در مورد توسعه و نهادینه سازی پایگاه اطلاعات خسارات حوادث و بلایا پرداخت و این مطلب را عنوان کرد.
وی گفت: در مدیریت بحران و ریسک سیلاب های اخیر در استان های یادشده از اسفند 97 تا فروردین 98 ما از 2 تجربه جدید استفاده از اطلاعات تصاویر ماهواره ای با همکاری سازمان فضایی ایران و سازمان نقشه برداری کشور و استفاده از عکس های هوایی پهپاد با همکاری بخش خصوصی و بخش جغرافیایی نیروهای مسلح برای نخستین بار در کشور بهره مند شدیم که بر روی تصمیم گیری های بهنگام ما در مدیریت سیلاب و کاهش تلفات انسانی این حادثه طبیعی به ما کمک شایان توجهی کرد.
وی با گلایه از اینکه ما تفاهم نامه ای با برخی از کشورهای اروپایی و برخی از کشورهای دیگر داشتیم که در زمان وقوع حوادث و بلایا به منظور مدیریت بحران و نجات جان انسان های قرار گرفته در وضعیت اضطراری به ما تصاویر ماهواره ای بدهند، اظهار داشت: متاسفانه این کشورها در سیلاب اخیر برای ما محدوده ارسال دیتا ایجاد کردند و برای ما تصاویر مناطق متاثر از سیل و آبگرفتگی را ارسال نکردند.
رئیس مرکز اطلاعات و حوادث سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: حوادث طبیعی دارای انواع گوناگونی هستند که زلزله، سیل، توفان، گردباد، سونامی، تگرگ، بهمن، رعد و برق، تغییرات شدید درجه حرارت، خشکسالی و آتشفشان نمونه هایی از این بلایای طبیعی به شمار می آیند که ایران به لحاظ وضعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و ویژگی های ژئوپلتیک در زمره کشورهای بلاخیز دنیا به شمار می رود که در طول تاریخ شاهد حوادث و سوانح بسیاری بوده است.
رحمتی نژاد توضیح داد: با استناد به بند 5 و 17 از ماده 8 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور که مربوط به مستندسازی حوادث، اقدامات و تجزیه و تحلیل آنها و نیز ایجاد نظام مدیریت جامع اطلاعات به کمک شبکه های اطلاعاتی مراکز علمی - تحقیقاتی ذیربط و سازمان های اجرایی مسئول و تشکیل مرکز مدیریت اطلاعات و حوادث وابسته به سازمان است، جامعیت اطلاعات اصلی ترین عنصر و مشخصه بارز سامانه سما این سازمان است.
وی افزود: در سامانه سما تمام مراحل حوادث و بحران ها شامل ثبت اطلاعات در هنگام بروز حادثه تا ثبت خسارات، بودجه، پروژه ها، تجهیزات، آموزش ها، مانورها و فعالیت های شورای هماهنگی استان ها ثبت می شود. همچنین به مواردی مثل دریافت اطلاعات از هواشناسی کشور، موسسه ژئوفیزیک، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، راهداری و حمل و نقل جاده ای و سیستم اطلاعات جغرافیایی و نظایر آن پرداخته می شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگزار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است، گفت: اولویت نخست ما در این سازمان ارائه آموزش های همگانی است که باید این آموزش ها از دبستان تا دانشگاه به عموم دانش آموزان و دانشجویان و به مسؤلین دستگاه های مختلف کشوری و لشکری ارائه شود.
در کارگاه آموزشی تخصصی پایش و ارزیابی خطر حوادث و بلایا برای سازمان های ایرانی که در دو روز با حضور 50 مقام مسئول از وزارتخانه ها و سازمان های مختلف و سازمان ملل متحد از امروز دوشنبه دوم تا چهارم اردیبهشت در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با هدف ارتقای ظرفیت و توانایی سازمان های ایرانی برای پایش دقیق و ارزیابی جامع خطر حوادث و بلایا در کشور آغاز شده است، متخصصان و مدرسان بین المللی مربوطه در چارچوب همکاری های اپدیم آموزش های خود را در این کارگاه ارائه خواهند کرد.