رئیس سازمان زمین شناسی با تاکید بر اینکه در طول تاریخ بسیاری از زمین لرزه هایی که در تبریز اتفاق افتاده است بالای 7 ریشتر بوده است گفت: در ثانیه اول وقوع زلزله جان 400 هزار نفر تهدید خواهد شد.
جلسه شورای شهر با حضور کارشناسان سازمان زمین شناسی به منظور بررسی رفتار گسل تبریز تشکیل یافت.
در این جلسه که با حضور کارشناسان سازمان زمین شناسی و اعضای شورای شهر به منظور بررسی رفتا گسل تبریز تشکیل یافته بود، فریدی کارشناس سازمان زمین شناسی با نمایش اسلاید های گسل تبریز و محل قرار گیری آن و شباهت گسل تبریز با گسل چین اعلام کرد: زلزله چین با قدرت 7.9 ریشتر اتفاق افتاده است و رفتار گسل تبریز شبیه به گسل چین می باشد. این کارشناس سازمان زمین شناسی ضمن تاکید بر اینکه فرودگاه تبریز روی گسل ساخته شده است افزود: همچنین بسیاری از مناطق حاشیه نشین و مناطقی مانند رشدیه و شهرک باغمیشه روی گسل قرار دارد.
در این جلسه سید مرتضی نیرومند رئیس سازمان زمین شناسی ضمن تاکید بر اینکه ایران از نظر خطر پذیری در مورد بلایای طبیعی در رتبه سوم قرار دارد افزود: از 44 بلای طبیعی، 33 خطر در ایران احتمال وقوع دارد.
وی با تاکید بر اینکه در طول تاریخ بسیاری از زمین لرزه هایی که در تبریز اتفاق افتاده است بالای 7 ریشتر بوده است گفت: در ثانیه اول وقوع زلزله در تبریز جان 400 هزار نفر تهدید خواهد شد.
گزارش کارشناسان سازمان زمین شناسی در صحن شورا اظهار نظر اعضای شورا را در پی داشت.
آهور با تاکید بر اجرای طرح تفصیلی اظهار داشت: حریم ها در این طرح به میزان 600 متر از هر طرف روی گسل در نظر گرفته شده است.
همچنین بهروز خاماچی با اشاره به گزارش 5 سال قبل سازمان زمین شناسی اظهار داشت: آنروز هم همین بحث مطرح شد و اعلام کردیم جلوی ساخت و ساز در روی گسل گرفته شود ولی این کار انجام نشد.
بابایی با اشاره به اینکه شهرک های اسکان موقت که در حال احداث هستند، بدون مطالعه در حال انجام است درخواست کرد: در چهار منطقه از شهر باید شهرک اسکان موقت احداث شود.
درسخوان با انتقاد از مشارکت شهرداری در ساخت برج در روی گسل اظهار داشت: اگر مطالعه این کار انجام نیافته است بدهید مطالعه کنند. اگر نتیجه نداد جلوی ساخت آن را بگیریم.
محدث اظهار کرد: تجربه ثابت کرده است بعد از پایان این جلسه بحث زلزله از یادها خواهد رفت و تا زمانی که در شهر دیگری زلزله پیش نیاید به یاد زلزله نخواهیم افتاد.