يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : يکشنبه 17 آذر 1392
کد 150

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن باید زندگی مسالمت آمیز با زلزله را یاد بگیریم

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه، ایران در مسیر کمربند زلزله هیمالیا - آلپ قرار دارد، گفت: ایران جزو پر خطرترین کشورهای دنیا با زلزله محسوب می شود و به همین خاطر هموطنان باید زندگی مسالمت آمیز با زلزله را یاد بگیرند.
مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن
باید زندگی مسالمت آمیز با زلزله را یاد بگیریم

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه، ایران در مسیر کمربند زلزله هیمالیا - آلپ قرار دارد، گفت: ایران جزو پر خطرترین کشورهای دنیا با زلزله محسوب می شود و به همین خاطر هموطنان باید زندگی مسالمت آمیز با زلزله را یاد بگیرند.

ˈمجید جودیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با تاکید بر اینکه، کشورهای زلزله خیز خود را با زلزله وفق داده اند، افزود: همانطور که ژاپن زندگی مسالمت آمیز با زلزله را یاد گرفته و زلزله جزو طبیعت مردم این کشور شده است، مردم ایران نیز باید خود را با زلزله هماهنگ کنند.

وی اصلاح فرهنگ ساخت و ساز در کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: مردم برای ساخت خانه های بادوام باید از مصالح با کیفیت در مناطق پر خطر استفاده کنند و بنیاد مسکن به عنوان مجری ساخت و مقاوم سازی مسکن های آسیب دیده آمادگی دارد، مصالح مرغوب و با قیمت مناسب را در اختیار مردم قرار دهد.

جودی با بیان اینکه، محاسبات سازه ای ساختمانها در مناطق حادثه دیده طبق مقررات ملی ساختمان انجام می شود، افزود: بنیاد مسکن بر روند بازسازی مناطق آسیب دیده نظارت دارد تا کلیه الزامات فنی و ضوابط لرزه ای طبق اصول فنی و مقررات ملی ساختمان انجام شود.

وی با اشاره به زلزله دشستان بوشهر، این زلزله را از نظر عمق و شدت زلزله ای متوسط خواند و افزود: پس از این زلزله، مشاهده شد خانه هایی که حداقل اصول فنی در ساخت آن رعایت شده بود، هیچ آسیبی ندیده اند.

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن با بیان اینکه، در این زلزله تعدادی از هموطنان جان خود را از دست دادند یا دچار صدمه شدند، افزود: متاسفانه یک فرهنگ غلط ساخت و ساز در کشور وجود دارد و آن این است که خانه ها را با سازه محکم می سازیم، ولی به دیوار محوطه ها توجه نمی کنیم، در حالی که زلزله دشستان ثابت کرد، استحکام دیوار حیاط کمتر از خود خانه نیست.

وی با بیان اینکه، حتی اهمیت معماری داخلی کمتر از خود سازه نیست، افزود: صرفا ساخت خانه مقاوم ما را در مقابل زلزله ایمن نمی کند، بلکه بی دقتی نسبت به ملزومات خانه و معماری داخلی آن می تواند حادثه آفرین باشد.

جودی به زلزله قبلی استان بوشهر که در منطقه دشتی و شهر شنبه رخ داد، اشاره کرد و افزود: این زلزله شدیدتر از زلزله دشستان بود و خسارات بیشتری در پی داشت، به طوری که بیش از یک هزار و 600 واحد در این حادثه بطور کلی تخریب شدند.

وی ادامه داد: بر این اساس یک هزار و 200 واحد تخریب شده در اولویت مرحله اول بازسازی و حدود 400 واحد نیز در دستور کار مقاوم سازی بنیاد مسکن قرار گرفت.

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن تصریح کرد: از یک هزار و 600 واحد آسیب دیده در منطقه دشتی حدود یک هزار و 250 واحد احداثی هم اکنون به مرحله بهره برداری رسیده و 300 واحد نیز در دست اجرا قرار دارد که تا قبل از شروع فصل گرما، به مردم تحویل داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه، زلزله شهرستان دشتی زمانی اتفاق افتاد که از نظر اقلیمی رو به گرما می رفتیم و دمای هوا تا 60 درجه هم می رسید، افزود: به همین دلیل کار نوسازی و بازسازی واحدهای آسیب دیده به سرعت انجام شد و به همت استانداری تعدادی کانکس نیز در اختیار مردم قرار گرفت تا فصل تابستان را در آن ها سپری کنند.

مدیر کل بازسازی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه، بیشتر نقاط کشور، زلزله خیز هستند، افزود: برخی زلزله هایی که در کشور رخ می دهد، ناشی از فعال شدن گسلی است که حتی در نقشه های تعیین زلزله مشاهده نمی شد.

وی تاکید کرد: زلزله بم که از شدت بالایی نیز برخوردار بود از جمله این زلزله هاست و به علت فعال شدن گسلی ناشناخته رخ داد که در هیچیک از نقشه های زلزله شناسی وجود نداشت.