رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز گفت: صرفاً با برنامهریزی فیزیکی نمیتوان در مورد بافتهای ناکارآمد شهری به نتیجه رسید و الزامااقتصادی باید در برنامهریزیها مد نظر باشد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت بحران به نقل از شهریار، فریدون باباییاقدم در نشست هماندیشی مسئولان استانی و شهری تبریز با رئیس دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: بحثهای تئوریک زیادی در ارتباط با حاشیهنشینی شده است، اما تا زمانی که شرایط دقیق زندگی حاشیهنشینان را با آن پلهها و کوچههای بسیار باریک تجربه نکنیم، نمیتوانیم اقدام ماندگاری بکنیم.
عضو شورای اسلامی شهر افزود: کارهایی که در کشور ما در این خصوص صورت گرفته، بیتعارف حتی در حد فکر نیز نبودهاست.
وی تصریح کرد: در طی چند دهه گذشته، شاهد رشد بافت حاشیهنشین کشور بودهایم، این در حالی است در کشورهای مجاور از جمله ترکیه، شاهد توسعه ادواری شهری و کاهش وسعت بافتهای حاشیهای بودهایم.
باباییاقدم به تجارب موفق آمریکای لاتین، برزیل، آرژانتین، کلمبیا و مکزیک اشاره و تاکید کرد: با توجه به معضلات اقتصادی مدیریت شهری، بهرهگیری از این تجربهها، میتواند از آزمون و خطاهای هزینهبر و زمانبر جلوگیری کند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز متذکر شد:
وی با تاکید بر اینکه باید مخاطب خود را بشناسیم، افزود: فرد حاشیهنشینی که منبع درآمد ندارد و نمیتواند قسط ماهانه خانه را تامین کند، طبیعی است که سکونتگاه بیکیفیت قدیمی را به خانههای مستحکم جدید ترجیح خواهد داد.