يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : چهارشنبه 27 بهمن 1395
کد 1262

در راستای جلوگیری از بروز سیلاب های شهری و آبگرفتگی در فصول بارندگی صورت گرفت؛

تهیه نقشه جامع کانال های اصلی و زهکش زیرگذرهای تبریز

خسارات مالی و جانی ناشی از وقوع سیلاب های شهری و تبعات اجتماعی و زیست محیطی ناشی از آن، تهیه طرحی اصولی جهت مقابله با مخاطرات این پدیده آب و هوایی را به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل کرده است .

به گزارش روابط عمومی مدیریت بحران به نقل از معاونت فنی و عمرانی، یکی از مخاطراتی که همواره می تواند محیط های شهری را با چالش های بزرگ مواجه کرده و باعث به وجود آمدن خسارات جانی و مالی شود، پدیده سیلاب است؛ چراکه سیلاب به دلیل گسترش شهرهای بزرگ چهره جدیدی پیدا کرده و تحت عنوان سیلاب شهری جایگاهی جدید را در مطالعات شهری باز نموده است .ا ین موضوع، در تبریزهم به خاطر موقعیت توپوگرافیک خاص شهر و همچنین شرایط آب و هوایی آن، همواره در حوزه دغدغه های مدیریت شهری قرار گرفته، از این روی شهرداری تبریز جهت مدیریت بهینه سیلابهای شهری اقدام به شناسایی نقاط سیل گیر شهر تبریز و نیز تهیه نقشه کانالهای اصلی شهر نموده است .

معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز، در این زمینه، به تهیه دفترچه نقاط سیل گیر شهر با همکاری مدیریت بحران شهرداری تبریز اشاره کرده و می افزاید: در این  دفترچه 78 نقطه سیل گیر در نقاط مختلف شهری به همراه عکس و توضیحات کامل شامل علت آبگرفتگی و راهکارهای آن ارائه و جهت اصلاح و رفع آبگرفتگی به کلیه مناطق ابلاغ گردیده است

معاون فنی و عمرانی شهردارتبریز می گوید: کانالهای اصلی عموماً در محل مسیلهای ورودی به شهر احداث شده و به عنوان رگهای حیاتی در زمانهای بارندگی عمل می‌کنند .  بر این اساس، دفتر فنی معاونت فنی و عمرانی  شهرداری تبریز در راستای لایروبی منظم و دوره ای کانال ها و مسیل های اصلی شهر اقدام به  تهیه نقشه کانالهای اصلی و نقشه زهکش زیرگذرهای موجود سطح شهر به همراه برنامه لایروبی آنها  نموده است .

اسحقی همچنین از ابلاغ  این نقشه به همراه برنامه لایروبی آن به کلیه مناطق شهرداری تبریز خبر داده و اظهار می کند: شهرداری های مناطق تبریز به منظور جلوگیری از آبگرفتگی و بروز سیلابهای شهری، باید به صورت دوره‌ی و منظم و نیز قبل از شروع فصول بارندگی اقدام به لایروبی کانالها و مسیل ها نمایند .

وی در پایان خاطر نشان می سازد: با توجه به پیش رو بودن فصول بارندگی، رعایت و اجرای به‌موقع برنامه لایروبی توسط عوامل ذیربط تاثیر بسزایی در کاهش آبگرفتگی و بروز سیلاب ها ی شهری خواهد داشت .